Κ. Φραγκογιάννης στο AUF21: Ο εξηλεκτρισμός αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα

Πλούσια θεματολογία και ερωτήματα σχετικά με το αυτοκίνητο και την νέα ηλεκτρική εποχή του, περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Auto Forum 2021 #auf21 με τίτλο:«Εξηλεκτρισμός», το οποίο διοργανώνεται για 4η χρονιά στις 25 Φεβρουαρίου από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, μέσα από τη LiveOn.

Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ), της Hellastron, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης. 

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Υπουργείο Εξωτερικών. 

“Είχα εκφράσει το 2019 ότι το 2021 θα γιορτάσουμε όχι μόνο τα 200 χρόνια από την επανάσταση αλλά και την ελλάδα ως επενδυτικό κόμβο.

Ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στα δύο εμβηματικά επενδυτικά έργα.

“Η Αστυπάλαια είναι μεν έργο ουσίας, αλλά και ένα έργο υψηλού συμβολισμού.

Το μπλε της Ελλάδας… εξηλεκτρισμένο. Αποτελεί στοίχημα που βάζουμε με τον εαυτό μας. Απαιτείται η συνεργασία πέντε αρμόδιων υπουργείων και του οικείου δήμου. Το έργο θα σηματοδοτήσει την Αστυπάλαια ως το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου.

Επίσης, η Next e.go έρχεται στην Ελλάδα για να κατασκευάσει εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων, ο ερχομός της οποίας θα φέρει θέσεις εργασίας και θα παρακινήσει μία συστάδα βιομηχανικών κλάδων να επιλέξει -ενδεχομένως- την χώρα μας. Πριν λίγες μέρες οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα για την κυβέρνηση. Ο εξηλεκτρισμός αποτελεί μονόδρομο ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα” τόνισε.

“Στο σπίτι μου αναφέρομαι συχνά στον εξηλεκτρισμό. Η νέα εποχή φέρνει τα εξής: “Τα συνεργεία θα αλλάξουν, τα μηχανήματα με μηχανές εσωτερικής καύσης έχουν χιλιάδες εξαρτήματα, τα ηλεκτρικά μόνο 20, τα βενζινάδικα θα αλλάξουν, οι ηλεκτροπαραγωγικές χώρες θα χάσουν την γεωπολιτική ισχύ τους, η ψηφιοποίηση φέρνει επανάσταση και κινείται με γεωμετρική πρόοδο. Ήρθε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση” ανέφερε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο φόρουμ.

Γ. Κεφαλογιάννης, υφ. Μεταφορών στο AUF21: Η ηλεκτροκίνηση διεισδύει πλέον στο σύστημα μεταφορών της χώρας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*