Η Εθνική σπάει τα σύνορα (Frontier) με όπλο τα λεφτά του CVC από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστική

Ξεχωριστό και καθοριστικό για τις εξελίξεις του 2021 είναι το αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Κεντρικό θέμα στην ημερήσια διάταξη η επιλογή της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners και η οριστική εγκατάλειψη του “σχεδίου” για διάθεση των μετοχών της Εθνικής ΑΕΓΑ στο Χρηματιστήριο.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η αποτίμηση της Εθνικής Ασφαλιστικής που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (μέτοχος κατά 41% της ΕΤΕ) έχει αναθέσει σε εξωτερικό σύμβουλο. Χθες πάντως οι ισορροπίες στο Δ.Σ. της Εθνικής έχουν μετατοπιστεί υπέρ της πώλησης.

Ταυτόχρονα, η  επόμενη σημαντική συναλλαγή που δρομολογεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας  είναι η τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Frontier συνολικής αξίας 6,1 δισ. ευρώ,  η τρίτη σε μέγεθος τιλοποίηση που θα υπαχθεί στον ΗΡΑΚΛΗ.

Για το project Frontier, η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές μεταφέρθηκε για την επόμενη εβδομάδα –αντί για χθες Τρίτη– και συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον θα εκδηλώσουν μεγάλα επενδυτικά funds, μεταξύ των οποίων η doValue, η Intrum, η Davidson Kempner, η Bain και η Pimco.

Πηγή: banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*