Στην Εθνική …βρήκαν τρόπο να καθυστερήσουν την πώληση της Ασφαλιστικής το CVC Capital

Tώρα που στο ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ υπάρχει αναταραχή με την παραίτηση του Martin Czurda και την μακρά διαδικασία -μέσω ειδικού γραφείου εξεύρεσης στελεχών- της επιλογής Διευθύνοντος Συμβούλου, τώρα λοιπόν η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε να ζητήσει την ….έγκριση του ΤΧΣ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners.

Τυπικά έχει απόλυτο δίκιο, η διοίκηση της Εθνικής, καθώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ελέγχει το 40,4% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας…Απλά το ερώτημα και το αίτημα θα μπορούσαν να είχαν υποβληθεί εδώ και μήνες αν υπήρχε πραγματική σπουδή ολοκλήρωσης της διαδικασίας…

  • Το ΤΧΣ καλείται -τώρα- να αποφανθεί για τη διαδικασία και την προσφορά που έχει υποβάλει το CVC, λαμβάνοντας υπόψη την αποτίμηση της Εθνικής Ασφαλιστικής που θα γίνει από εξωτερικό σύμβουλο, τον οποίο -φυσικά- θα προσλάβει το ΤΧΣ.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι σίγουρα ο Φεβρουάριος δεν θα είναι ο μήνας των τελικών αποφάσεων για την πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής στον μοναδικό αξιόπιστο διεκδικητή CVC Capital Partners.

Το γεγονός δείχνει αποκαλύπτει απλώς τις έντονα διαφορετικές απόψεις που έχουν διαμορφωθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας σε ό,τι αφορά επιμέρους στοιχεία της συμφωνίας που αφορούν το τίμημα που προσφέρει το CVC.

O μέχρι χθες διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο Αυστριακός Martin Czurda, ανέλαβε καθήκοντα στις 18 Μαίου 2017 με τριετή θητεία δηλαδή μέχρι τον Μάϊο 2020.  Mετά από αξιολόγηση της Selection Committee, στις 9 Ιουλίου 2020, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ζαββός αποφάσισε τη ανανέωση της θητείας του. Η 31η Δεκεμβρίου 2022 είναι η ημερομηνία διάλυσης του Ταμείου. Τώρα όμως μετά την παραίτηση Czurda, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή…

Πηγή: banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*