Mια προσθήκη στο Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης της ΕΑΕΕ

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει, όπως ήδη γνωρίζετε, εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» που στόχο έχει την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή έκρινε αναγκαία τη συμπλήρωση του ορισμού για την Εκτεταμένη Περίοδο Αναγγελίας/Δήλωσης Απαιτήσεων. Η εν λόγω προσθήκη έχει ήδη ενταχθεί στο «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» το οποίο μπορείτε να εντοπίσετε στην ιστοσελίδα της ΕΑΕΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι το «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων. Το «Ερμηνευτικό Λεξικό» εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες έννοιες-επεξηγήσεις και ελπίζουμε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους. 

One comment

  1. Έχουν υπάρξει παρόμοιες αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα και παλαιότερα.
    Θεωρώ πως ο ορισμός που προτείνει η ΕΑΕΕ είναι ατυχής και με το συγκεκριμένο κείμενο δημιουργείται σύγχυση με την περίπτωση κάλυψης επαγγελματικής ευθύνης σε σχέση με δραστηριότητα που παύσει / είναι υπό εκκαθάριση (run-off period) καθώς και με την εκ του νόμου Περίοδο Παραγραφής για υποβολή αξιώσεων αποζημίωσης μετά την επέλευση κάποιου ζημιογόνου συμβάντος το οποίο έχει επέλθει και έχει απλά γνωστοποιηθεί στην Ασφαλιστική Εταιρεία. Πρόκειται για θεμελιώδη αρχή που διέπει διεθνώς τα Ασφαλιστήρια Επαγγελματικής Ευθύνης, χαρακτηριζόμενα ως τύπου “claims made and reported”.
    Ας μου επιτραπεί να παραπέμψω σε σχετικό άρθρο μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://bit.do/fNDvD)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*