Γιώργος Ζαββός, #ocin21: Τα ΤΕΑ διαχειρίζονται επενδύσεις με μεγάλη σημασία για την οικονομία

Η τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την επαγγελματική ασφάλιση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της κυριαρχούν στην ατζέντα του 2oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule

Στην ομιλία του ο κ. Γεώργιος Ζαββός, Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, ανέφερε ότι ο 2ος και ο 3ος πυλώνας είναι συμπληρωματικοί του 1ου πυλώνα.

“Αποτελούν θεσμικούς επενδυτές για την εθνική οικονομία και έχουν μεγάλα περιθώρια. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο γίνεται συζήτηση για την ενίσχυση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης”, τόνισε ο κ. Ζαββός.

Παράλληλα επεσήμανε τα εξής σημεία:

Πρόκληση για αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου

Ανάγκη ψηφιοποίησης για την ενημέρωση των ασφαλισμένων 

Ως τομέας ευθύνης έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας

Εξετάζουμε κατάλληλα κίνητρα για ασφαλισμενους και κίνητρα για την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης πριν το τέλος της χρονιάς, η ομάδα θα έχει ετοιμάσει τα μέτρα και ο κανονισμός PEPP θα ισχύει από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τα ΤΕΑ διαχειρίζονται επενδύσεις με μεγάλη σημασία για την ελληνική οικονομία και κατευθύνουν κεφάλαια στην ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Οι δράσεις που απαρίθμησε ο κ. Ζαββός:

Ενίσχυση Κεφαλαιαγοράς

Υιοθέτηση νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση

Σύσταση Ομάδας με τη συμμετοχή των παραγόντων της κεφαλαιαγοράς που θα υποβάλλει προτάσεις και κίνητρα για την ενίσχυσή της, με στόχο την αύξηση επενδύσεων κτλ

Τρίτο σημαντικό βήμα που έγινε πριν από λίγες μέρες. Συστήθηκε νομοθετική προπαρασκευαστική επιτροπή και σκοπός είναι να αποκτηθεί η αξιοπιστία σε όλον αυτόν τον χώρο που εχει στιγματιστεί από σκάνδαλα, όπως η Folli Follie.

“Η ελληνική Κεφαλαιαγορά πρέπει να διαδραματίσει ρόλο με σημαντική περιφερειακή εμβέλεια, ειδικά σε περίοδο ανακατατάξεων.Όλες οι δράσεις μας έχουν κύριο σκοπό: να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών αλλά και την προσέλκυση νέων, ειδικά μακροπρόθεσμων επενδυτών”, τόνισε ο κ. Ζαββός.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Χατζηδάκης στο #ocin21: Στηρίζουμε τον κλάδο της επαγγελματικής ασφάλισης

Χ. Σταϊκούρας, ocin21: Τρεις οι προκλήσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος

Δρ. Χρήστος Νούνης: Ο κλάδος της επαγγελματικής ασφάλισης στην Ελλάδα τελεί σε αναπτυξιακή τροχιά

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*