Χ. Σταϊκούρας, ocin21: Τρεις οι προκλήσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος

Η τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την επαγγελματική ασφάλιση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των φορέων της κυριαρχούν στην ατζέντα του 2oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin21), που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας κατά τον θεσμικό χαιρετισμό του συνεχάρη τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης και την διοργανώτρια Ethos Events για το 2ο Συνέδριο.

“Η πανδημία προκάλεσε την μεγαλύτερη οικονομική αναταραχή στην σύγχρονη ιστορία και επηρεάζει προφανώς και έναν τομέα, ζωτικής σημασίας, αυτόν της επαγγελματικής ασφάλισης.

“Καταθέτω την άποψή μου για ένα διαχρονικό ζήτημα, αυτό της κοινωνικής ασφάλισης. Το ασφαλιστικό είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα και έχει γίνει πεδίο διαξιφισμών, συνδέεται με το δημογραφικό, την μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο δείκτης εξάρτησης των ηλικιωμένων αυξάνεται ραγδαία.

Η αδήλωση εργασία είναι ένα από τα αγκάθια του ασφαλιστικού. 

Η κυβέρνηση μένοντας πιστή στο δόγμα των μεταρρυθμίσεων, παρά την πανδημία, προχωρά σε παρεμβάσεις (κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση φοροεισφορών).

Δρομολογούμε παροχές κινήτρων για την ενίσχυση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος.

Τρεις οι προκλήσεις στο συνταξιοδοτικό

Το υφιστάμενο σύστημα ως διανεμητικό είναι εκτεθειμμένο στο δημογραφικό πρόβλημα

Το υφιστάμενο σύστημα δεν λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας

Το υπάρχον σύστημα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στις νέες γενιές

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι σημαντικός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*