Ανεστάλη η ερευνητική διαδικασία για την συγχώνευση ΑΟΝ με WTC

της Ελενας Ερμείδου

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανέστειλε τις ερευνητικές διαδικασίες για την συγχώνευση της AON PLC’s με την Willis Towers Watson PLC αντί του ποσού των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η ΑΟΝ δεν υπέβαλλε στις αρχές τα έγγραφα που απαιτούνται για την εξέταση της υπόθεσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο τις έρευνες λόγω των έντονων ανησυχιών ότι η συμφωνία θα οδηγήσει στην δημιουργία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού μεσίτη στον κόσμο γεγονός που θα επιφέρει ζημιές στον ανταγωνισμό, στις μεγάλες αγορές.

«Οι ερευνητικές διαδικασίες παύουν όταν κάποιο από τα μέλη δεν δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες την στιγμή που καλείται να τις δώσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

Με το που θα δοθούν οι πληροφορίες που λείπουν, το ρολόϊ ξαναρχίζει να δουλεύει από εκεί που σταμάτησε και η Επιτροπή προσαρμόζει τις αποφάσεις της ανάλογα

Η προηγούμενη προθεσμία για την απόφαση της ΕΕ για τη συμφωνία ήταν η 10η Μαΐου. Η έρευνα της ΕΕ ξεκίνησε αφού ο AON αρνήθηκε να παραχωρήσει στοιχεία κατά την προκαταρκτική επανεξέταση της Επιτροπής.

Το μέγεθος των εταιρειών που θα προκύψει από την επικείμενη συγχώνευση θα ξεπεράσει το μέγεθος της Marsh & McLennan Cos. Inc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*