Τι θα δούμε στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Ο παλμός της Επαγγελματικής Ασφάλισης, η επόμενη μέρα και οι αναπτυξιακές προοπτικές, χτυπά στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης!

Σε μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και της ethosEVENTS, κορυφαίοι ομιλητές, ειδικοί του χώρου, αναμένεται να αναλύσουν τα τελευταία δεδομένα σε Ελλάδα και εξωτερικό υπό το πρίσμα της τρέχουσας συγκυρίας, και όχι μόνο.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο νομπελίστας οικονομολόγος σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης Καθηγητή στο London School of Economics και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Προέδρος της Επιτροπής του Σχέδιου Ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, ο οποίος θα αναφερθεί στον ρόλο του κράτους στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ελληνικής οικονομίας.

διαβάστε: Ο σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης κεντρικός ομιλητής στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Μαζί του, στο διήμερο αυτό συνέδριο το οποίο φέτος (λόγω των περιστάσεων) θα διοργανωθεί 100% ψηφιακά, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλίες και συζητήσεις από εξέχοντες πολιτικούς και κυβερνητικά στελέχη, διακεκριμένους εκπροσώπους θεσμικών φορέων και σημαίνοντες ανθρώπους της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP. Στόχος του να καταγράψει τις τρέχουσες – εγχώριες και διεθνείς- εξελίξεις στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης και να αναδείξει τον ρόλο του 2ου ασφαλιστικού πυλώνα και τη σημασία της λειτουργίας των Επαγγελματικών Ταμείων στο εκάστοτε εγχώριο οικονομικό και ασφαλιστικό γίγνεσθαι, τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές διαστάσεις της επαγγελματικής ασφάλισης, τα οφέλη και τις αξίες που μπορούν να προσδώσουν στην κοινωνία, την οικονομία και τις επιχειρήσεις με την εξασφάλιση ενός επαρκούς συνταξιοδοτικού εισοδήματος για τη διατήρηση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου κατά τη λήξη του επαγγελματικού βίου των εργαζομένων. Το παρόν θα δώσουν άνθρωποι της αγοράς, εκπρόσωποι εργαζομένων/εργοδοτών, εκπρόσωποι εποπτικών φορέων, asset managers, αναλογιστές, ορκωτοί λογιστές, εσωτερικοί ελεγκτές και λοιποί εμπειρογνώμονες, με στόχο μια ολιστική προσέγγιση της δράσης και του τρόπου λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης. 

Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες: 

  • Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση, Κεφαλαιοποίηση και Φορείς Παροχής Συμπληρωματικής Ασφάλισης
  • Καταγραφή διεθνούς εμπειρίας οργάνωσης και λειτουργίας ΙΕΣΠ-ΤΕΑ και ανάλυση εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου της ΙΟRPII σε πανευρωπαϊκό επίπεδο
  • Εξελίξεις, Συγκυρία και Αναπτυξιακές Προοπτικές 2ου Ασφαλιστικού Πυλώνα
  • Αποτελέσματα Επενδυτικής Διαχείρισης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης. Μελλοντικές Προοπτικές
  • Νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ι.Ε.ΣΠ.-Τ.Ε.Α. και ανάγκη οργανωτικής ενίσχυσης του μηχανισμού εποπτείας του 2ου πυλώνα
  • Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης και Συμπληρωματικές Παροχές Υγείας. Συμπράξεις 2ου & 3ου Πυλώνα

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*