Διάγγελμα Μητσοτάκη για το νέο lockdown

Τηλεοπτικό μήνυμα θα απευθύνει  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 19:30, προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Στο τραπέζι το συζητήσεων έχει τεθεί πρόταση για lockdown όχι μόνο στην Αττική αλλά και στη Θεσσαλονίκη.  Οι περισσότεροι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να έχουν διάρκεια τρεις εβδομάδες και όχι δυο.

Σημειώνεται ότι στην Αττική η κάλυψη κλινών στις εντατικές είναι στο 70%.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο, «σήμερα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο πακέτο των νέων μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί περιλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων (δημοτικών και γυμνασίων) και των καταστημάτων, επέκταση της τηλεργασίας κ.ο.κ.

Στην έκτακτη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα συζητήθηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*