Κικίλιας: Αύξηση των ΜΕΘ και 4.373 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Την θωράκιση του ΕΣΥ με κλίνες ΜΕΘ και ανθρώπινους πόρους ανέλυσε ο υπουργός Υγείας  μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών  και Διαφάνειας της Βουλής, εν μέσω πανδημίας και αναμένοντας το τρίτο κύμα.

Το ΕΣΥ διαθέτει σήμερα 1.303 ΜΕΘ και συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσής του με άλλες 120 κλίνες ΜΕΘ από τις 174 από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» τις επόμενες ημέρες. Εκ των υφιστάμενων οι 667 είναι ΜΕΘ- Covid, οι 636 είναι nonCovid. «Έχουμε υπερδιπλασιάσει ήδη τις κλίνες εντός πανδημίας και έχουμε μηδέν αναμονές σε κλίνες ΜΕΘ εντός πανδημίας» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας. Ο υπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη δωρεά της 50 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και τη Βουλή των Ελλήνων.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός αναφέρθηκε στις 9.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, από το οποίο 4.000 είναι νοσηλευτές και σύμφωνα με την δέσμευση του πρωθυπουργού, αυτοί θα  μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και θα παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι προκηρύξεις για 1.423 μόνιμους γιατρούς.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*