Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο, είσοδος

Άλλη μια παράταση για την Εθνική Ασφαλιστική

Παρατείνεται η αγωνία για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς αν και τέθηκε επί τάπητος η υπόθεση στο δ.σ της ΕΤΕ δεν ελήφθη απόφαση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις με το αμερικάνικο fund CVC συνεχίζονται ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αντίτιμο και συμφωνία, ωστόσο όλα τα εναλλακτικά σενάρια είναι ανοιχτά. Σε κάθε περίπτωση, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι πιέσεις προκειμένου να κλείσει το θέμα εντείνονται. Συγκεκριμένα:

Στο βασικό σενάριο προτεραιότητα είναι η απευθείας πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό CVC. Δηλαδή να επέλθει συμφωνία για τη μεταβίβαση του 80% των μετοχών της ασφαλιστικής στο CVC.

Έδαφος ομως κερδίζει και η διάθεση πλειοψηφίας μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δηλαδή τη δημόσια προσφορά άνω του 51% έως 80% των μετοχών της ασφαλιστικής.

Παράλληλα, εναλλακτική πρόταση είναι και να πραγματοποιηθεί IPO με ταυτόχρονη αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, δηλαδή ο επενδυτής να αγοράσει στρατηγικό ποσοστό στην Εθνική Ασφαλιστική κατά το IPO

To θέμα έχει προγραμματιστεί στο δ.σ της ΕΤΕ να συζητηθεί ξανά πιθανότητα στις 12 Φεβρουαρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*