Δύο νέα προϊόντα από την επόμενη εβδομάδα στην αγορά

Δύο νέα προϊόντα από τον κλάδο ζωής ετοιμάζονται να βγουν στην αγορά σύμφωνα με πηγές του IW σε απάντηση των παρατεταμένων περιόδων χαμηλών επιτοκίων και της αδυναμίας του κλάδου να καλυψει τα εγγυημένα προϊόντα.

της Ελενας Ερμείδου

Οι ασφαλιστικές, βλέποντας  πλέον πολύ δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις των εγγυημένων προϊόντων, τα προϊόντα αυτά τα ωθούν προς την έξοδο, αντικαθιστώντας τα με νέα ευέλικτα προϊόντα, τύπου Unit – Linked τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις οικονομικές εξελίξεις.

Η μία ασφαλιστική ακούγεται ότι σταματά τελείως τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου, όσο για την άλλη τα κρατά για το επόμενο διάστημα αλλά σχεδιάζει να μπει δυνατά στον χώρο των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Άλλες πηγές πάντως από τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αναφέρουν στο IW ότι οι ασφαλιστικές δεν παίρνουν πρωτοβουλίες για να εκδώσουν νέα προϊόντα που να καλύπτουν πραγματικά τις νέες ανάγκες των ασφαλισμένων στον τομέα της υγείας και της ζωής. Συμπληρώνουν ότι οι ασφαλιστικές «έχουν βολευτεί» στα εύκολα και βαφτίζουν καινοτόμα προϊόντα, χαρακτηριστικά προϊόντων που έχουν παρόμοια προϊόντα άλλων ασφαλιστικών ή επεκτείνουν τις καλύψεις των δικών του προϊόντων. Αναφέροντας τους νέους κινδύνους, τονίζουν ότι δεν έχουν την διάθεση να πάρουν κινδύνους που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά στην ζήτηση από την πλευρά των ασφαλισμένων τους και των εν δυνάμει πελατών τους. Με αυτό τον τρόπο οι ίδιοι τονίζουν πως η αγορά δεν μπορεί να ανέβει.

Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο κάποιοι εξ’ αυτών πιστεύουν ότι το αυτοκίνητο σταδιακά θα ξεκινήσει να ανεβαίνει, ταυτόχρονα θα αυξηθούν οι δείκτες αναλογίας ζημιών με τις ασφαλιστικές που προσφέρουν σήμερα δώρα και χαμηλά ασφάλιστρα να έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα

Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές ασφαλίσεις, στελέχη της αγοράς τονίζουν στο IW “δεν φορτώνει η αγορά εμπορεύματα, έτσι πέφτουν και οι αξίες». Προσθέτουν ότι οι μεταφορές συνεχίζουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να χάνεται μεγάλο μέρος ασφαλίστρων.

Τέλος τονίζουν ότι όσο παίζεται η παράταση του λοκντάουν τόσο το ρήγμα στην οικονομία θα ανοίγει, λέγοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα θα φανεί όταν ανοίξει η οικονομία το οποίο δεν θα αντιμετωπίζεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*