Β. Λαζαράκου: Καταλυτικής σημασίας οι εφαρμογές ESG για τις εισηγμένες

Έμφαση στους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και τις εφαρμογές του ESG (Environment, Social, Governance) έδωσε η κα. Βασιλική Λαζαράκου κατά την ομιλία της στα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2020».Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασχολείται με το ESG, τους  παράγοντες που αφορούν το περιβάλλον, το social και τον governance. Θα αρχίσουμε το επόμενο διάστημα την ενημέρωση μας προς τις εισηγμένες ώστε να είναι προετοιμασμένες και ασφαλείς στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Τόσο ο ψηφιακός μετασχηματισμός όσο και η καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της επιτροπής. “Προχωρώντας μπροστά, έχουμε προβεί και στην τεχνολογική μας αναβάθμιση ενώ λειτουργούμε ήδη σε ψηφιοποιημένο υπερβάλλον».

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεχωρίζουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις με την συμμετοχή σημαντικών στελεχών του επιχειρηματικού τομέα και εκπροσώπων φορέων, οι οποίοι θα θα δώσουν από διάφορες οπτικές γωνίες έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις της αγοράς και τις προοπτικές ανάπτυξης της.

Τα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ», αναγνωρισμένα από την επιχειρηματική κοινότητα ως ένας θεσμός ετήσιας αξιολόγησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών,  φέτος περιλαμβάνουν 19 επιμέρους κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθούν συνολικά 55 βραβεία. Επίσης, για τις κατηγορίες «Εμβληματική Προσωπικότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών» και «Manager of the Year» θα δοθούν 2 τιμητικές διακρίσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*