O Νίκος Παπαθανάσης στα GEFA20: Έμφαση στο τρίπτυχο ανταγωνιστικότητα, αποτελεσματικότητα και εξαγωγές

Για 9η συνεχή χρονιά, η ethosEVENTS με την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το συνέδριο – θεσμό για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum το οποίο φέτος διεξάγεται μαζί με τα Greek Exports Awards 2020!

Η διοργάνωση των Greek Exports Forum & Awards 2020 είχε διττό χαρακτήρα: Αφενός να παρέχει στους Έλληνες εξαγωγείς χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου να συνεχίσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, ενισχύοντας την ελληνική οικονομία, και αφετέρου να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις εξαγωγικές προσπάθειες στην τρέχουσα δυσχερή κοινωνικο-οικονομική συγκυρία.

O Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και  Επενδύσεων, Ιδιωτικές Επενδύσεις & ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Χ. Παπαθανάσης, μιλώντας στο forum τόνισε την σημαντικότητα των πυλώνων στους οποίους πρέπει να στηριχθεί το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας την επόμενη ημέρα καθώς και την αναγκαιότητα ανάπτυξης των ΣΔΙΤ, δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο “ανταγωνιστικότητα, αποτελεσματικότητα, εξαγωγές”. «Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τους πυλώνες που θέλουμε να έχουμε την επόμενη μέρα σχετικά με το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Πολύ ψηλά για το Ταμείο Ανάπτυξης o τομέας της μεταποίησης, ψηφιακής ανάπτυξης, ιδιωτικών επενδύσεων και πράσινης ανάπτυξης βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Ταμείου ΑνάπτυξηςΣυζητάμε την αναθεώρηση του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων καθώς και περαιτέρω τρόπους ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στα επενδυτικά σχέδια αλλά επιτυχής ολοκλήρωση και έλεγχος των  επενδύσεων που δρομολογούνται».

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι στο πλάνο του υπουργείου περιλαμβάνεται εντός των επόμενων 70 ημερών η υπαγωγή ενός σχεδίου που αφορά στον επενδυτικό νόμο.Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στην ανάπτυξη των ΣΔΙΤ, σημείωσε πως «πρόκειται για ένα από τα καλύτερα συστήματα καθώς είναι πιο αποτελεσματικό, δεν κοστίζει παραπάνω χρήματα ενώ η στήριξή του είναι εγγυημένη από το ταμείο Ανάκαμψης. Είναι πολύ σημαντικό στο επόμενο βήμα να δούμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις άμεσες ξένες επενδύσεις. Ετοιμάζουμε σχετικό νόμο για όλα αυτά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τα Greek Exports Forum & Awards 2020 διεξάγονται ως LiveOn Hybrid Event και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

  • Τη διοργάνωση του συνεδρίου Greek Exports Conference
  • Την απονομή των βραβείων Greek Exports Awards
  • Παρουσιάσεις επιλεγμένων αγορών από Υπαλλήλους Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στους έλληνες εξαγωγείς
  • Β2Β Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων Εξαγωγέων με εκπροσώπους Διμερών Επιμελητηρίων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*