Interlife: Δύο συστήματα συνεργασίας με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

της Ελενας Ερμείδου

Ανάμεσα στις πέντε πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές επιχειρήσεις, καταγράφοντας αύξηση κερδών το 2019, 145,95% στα 25,24 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 10,29 εκατομμύρια το 2018, η Interlife μπαίνει στο χρηματιστήριο Αθηνών στις 26 Ιανουαρίου με την μετοχή της να ξεκινά να διαπραγματεύεται.

Η πορεία της Interlife συνυφασμένη με την πορεία του Ιωάννη Βοτσαρίδη υπήρξε σταθερά ανοδική με σημαντικές επιτυχίες τις οποίες οφείλει μεταξύ άλλων στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Τα ασφαλιστικά προϊόντα της εταιρεία διανέμονται στους πελάτες αποκλειστικά μέσω των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με τους οποίους τηρεί έγγραφη σύμβαση συνεργασίας, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής, ως αυτά κάθε φορά ισχύουν και αναλυτικώς περιγράφονται στον Κανονισμό Πωλήσεων της. Συνεργάζεται με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Δύο συστήματα συνεργασίας έχει καθιερώσει μέχρι σήμερα για την συνεργασία με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Το prepaid και το plafond. Στο σύστημα συνεργασίας prepaid ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής/συνεργάτης καταθέτει στον κωδικό του χρηματικό ποσό για όσα ασφαλιστήρια επιθυμεί να εκδώσει. Κάθε φορά που εκδίδει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αφαιρείται από το λογαριασμό του το καταβλητέο ποσό, ήτοι τα μικτά ασφάλιστρα αφαιρουμένης της προμήθειας. Στο σύστημα συνεργασίας plafond ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής/συνεργάτης έχει ένα πιστωτικό όριο ως αυτό συμφωνείται με την εταιρεία βάσει του ύψους παραγωγήςασφαλίστρων, των (τυχόν) εγγυήσεων και της εν γένει συναλλακτικής συμπεριφοράς.

Με αυτό το όριο ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής/συνεργάτης δύναται να προβεί σε έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Σε περίπτωση εξάντλησης του πιστωτικού ορίου, αυτό ανανεώνεται μόνο μετά την απόδοση των ασφαλίστρων που αντιστοιχούν στα ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδόθηκαν αφαιρουμένων των προμηθειών.

Μέχρι σήμερα 1934 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές συνεργάζονται με την Interlife βάσει των καταστάσεων του περασμένου Σεπτεμβρίου με το  88,88% των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών να εντάσσονται στο σύστημα prepaid και το 11,12% στο σύστημα συνεργασίας plafond.

-597 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές τηρούν έδρα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 268 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και 1069 στις λοιπές περιφερειακές ενότητες της υπόλοιπης ελληνικής επικράτειας.

26 Ιανουαρίου η έναρξη διαπραγμάτευσης της INTERLIFE στο ΧΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*