Δ. Γαβαλάκης: Πώς προδιαγράφεται το 2021 για την ασφαλιστική αγορά

Για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία και πώς προδιαγράφεται γι΄αυτήν η χρονιά που μόλις ξεκίνησε, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, στις 7/1/2021.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τρίποντο στην Οικονομία» και τον Χάρη Ντιγριντάκη, ο κ. Γαβαλάκης εκτίμησε ότι, μετά από ένα έτος «διαχείρισης» όπως επέβαλε η πρωτόγνωρη υγειονομική και οικονομική κρίση, το 2021 θα είναι μία «πλούσια» σε νέα, χρονιά για την ασφαλιστική βιομηχανία, υπό την προϋπόθεση της εξομάλυνσης της δύσκολης και ρευστής πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στην διαφοροποίηση του τοπίου των ασφαλιστικών παικτών, μετά την απόκτηση της AXA από την Generali, αλλά και τις επικείμενες εξελίξεις με την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και στην αναμονή υλοποίησης, τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών του κρατικού προϋπολογισμού, των υποσχέσεων της κυβέρνησης για φοροαπαλλαγή τόσο στα συμβόλαια περιουσίας, όσο και στα συμβόλαια συνταξιοδότησης ή υγείας.

Όπως υπογράμμισε ο Γ.Γ. του Ε.Ε.Α., με την ισχυροποίηση των ασφαλιστικών εταιριών, και τα κίνητρα που είναι αναγκαία να δοθούν, όπως ισχύουν σε όλη την Ευρώπη, για την ανάπτυξη του κλάδου, η ασφαλιστική βιομηχανία μπορεί να διαδραματίσει έναν ακόμη πιο ενεργό ρόλο στην προστασία των συμπολιτών μας.

Η συνέντευξη:

Πηγή: insurance-eea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*