Μαζί στα δύσκολα! Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις προκλήσεις της εποχής με συμμάχους τους εργαζομένους;

Μέσα σε λίγους μήνες, η πανδημία του κορωνοϊού έφερε δραστικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, στον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε, επιχειρούμε. Σήμερα, χιλιάδες επιχειρήσεις κάθε μεγέθους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους στην τρέχουσα πραγματικότητα, αλλά και να διαμορφώσουν τις συνθήκες μετάβασης στην επόμενη μέρα.

Ρόλο-κλειδί σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουν οι άνθρωποι: η δέσμευση των εργαζομένων στην επιχείρηση και η διάθεσή τους να συμβάλλουν ενεργά στην επιτυχημένη διαχείριση των δύσκολων προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά. Πώς, όμως, μπορεί ένας εργοδότης να κινητοποιήσει τους εργαζομένους του προς αυτήν την κατεύθυνση; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό συνδέεται άμεσα με την κατανόηση των συναισθημάτων και των αναγκών τους μέσα στο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία.

Σύμφωνα με την Έρευνα Τάσεων στις Ομαδικές Πωλήσεις (Employee Benefits Trends Study) που η MetLife διεξήγαγε στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δύο στους τρεις εργαζομένους δήλωσαν ότι αισθάνονται πολύ περισσότερο αγχωμένοι τώρα σε σύγκριση με την προ της πανδημίας περίοδο. Επίσης, τέσσερις στους δέκα εργαζομένους δήλωσαν ότι αγωνίζονται για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας εργασιακής πραγματικότητας η οποία χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά και πολύ περισσότερο προσωπικό χρόνο. Παράλληλα, όμως, είναι πολλοί εκείνοι που ανησυχούν για την πιθανότητα να κολλήσουν τον ιό όταν επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Οι εργοδότες εκείνοι που θα καταφέρουν με έξυπνους τρόπους να απαντήσουν σε αυτούς τους προβληματισμούς μπορούν να ενισχύσουν την αφοσίωση και κατ’ επέκταση την παραγωγικότητα των εργαζομένων τους τώρα, αλλά και στο μέλλον. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μια επιλογή είναι η διαμόρφωση μιας πιο ευέλικτης προσέγγισης στην εργασία, η οποία βοηθά τους εργαζομένους στην προσπάθεια να συνδυάσουν καλύτερα τις επαγγελματικές και προσωπικές τους ανάγκες.

Εξίσου σημαντική είναι η δημιουργία ενός πλέγματος παροχών που μπορούν να μετριάσουν το αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων για το μέλλον τους, για την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους.

Η ΜеtLife, μια εταιρεία που εδώ και πολλά χρόνια κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια και την ελληνική αγορά στον τομέα των ομαδικών προγραμμάτων, διαθέτει την εξειδίκευση και την εμπειρία για να μετατρέψει την ασφάλιση σε ουσιαστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Γιατί επιλέγουν οι επιχειρήσεις τη MetLife; Γιατί έχει αναπτύξει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και ευέλικτα πακέτα παροχών και πλεονεκτημάτων για τους εργαζομένους, τα οποία μπορεί να προσαρμόζει στις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Αντλώντας πολύτιμες πληροφορίες από την ετήσια έρευνα EBTS, η MetLife έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει παροχές που ανταποκρίνονται στις πραγματικές προσδοκίες, στις ανησυχίες και τους φόβους τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών. Παράλληλα, έχοντας την εμπειρία της συνεργασίας με τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα και διεθνώς, μπορεί να λειτουργεί συμβουλευτικά στους πελάτες της, προτείνοντας λύσεις που ανταποκρίνονται στην κουλτούρα, τη δραστηριότητα και βεβαίως τον προϋπολογισμό τους.

Η πείρα, η φερεγγυότητα και το διεθνές κύρος της MetLife μεταφράζονται, επίσης, σε αποτελεσματικές συμφωνίες με τους ιατρικούς παρόχους, που εξασφαλίζουν για τους ασφαλισμένους πρόσβαση στα καλύτερα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Ένα από τα πιο ισχυρά «όπλα» της ΜеtLife είναι η καινοτομία, που της δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται με ταχύτητα στις ανάγκες των εταιρικών πελατών της, με λύσεις που μειώνουν τον χρόνο διαχείρισης του συμβολαίου.

Μια τέτοια λύση είναι η πλατφόρμα e-Claims, την οποία η MetLife εφαρμόζει εδώ και χρόνια για πελάτες και ασφαλισμένους ομαδικών προγραμμάτων. Μέσω του e-Claims παρέχεται η δυνατότητα στον εργοδότη και στον εργαζόμενο να κάνει την αίτησή του ηλεκτρονικά μέσα σε 2 λεπτά και να λάβει το ποσό αποζημίωσής του στον τραπεζικό του λογαριασμό εντός 48 ωρών.

Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα της εταιρείας είναι οι άνθρωποί της, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και της επιχείρησης. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου υπήρξε άμεση ανταπόκριση και βρέθηκαν λύσεις για τη διαχείριση ακόμη και των πιο ακραίων καταστάσεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η MetLife βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ελληνικών επιχειρήσεων, με διατηρησιμότητα πελατών Ομαδικών Προγραμμάτων Ζωής και Υγείας πάνω από 98% και στα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα πάνω από 97%, σταθερά, για τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, μπορεί να γίνει πολύτιμος σύμβουλος για όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής με συμμάχους τους εργαζομένους τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*