Κανονικά η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 ακόμα και αν έχει ανοίξει η αγορά

Κανονικά τον ερχόμενο Μάρτιο – ακόμα και αν έχει ανοίξει η αγορά – θα προχωρήσει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος έδωσε επίσης το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «κουρεμένα» ενοίκια. Όπως είπε ο επόμενος γύρος των κρατικών δανείων υπολογίζεται στα 750 εκ. ευρώ.

Οσον αφορά τον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί 218.445 αιτήσεις (υπολογίζονται σε 400.000 οι δυνητικοί δικαιούχοι) και η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την τυπική λήξη της προθεσμίας στις 15 Ιανουαρίου.

Τότε θα αξιολογηθεί εάν συντρέχει λόγος ολιγοήμερης παράτασης, ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί, τον αριθμό των αιτημάτων που εκκρεμούν, αλλά και από τα προβλήματα που θα έχουν ανακύψει (πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα διαθέσιμα τα οικονομικά στοιχεία Δεκεμβρίου).

Η παράταση της υποβολής αιτήσεων ενδέχεται να επηρεάσει την έναρξη των πληρωμών για την Επιστρεπτέα 5, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου. Κατά τα άλλα, ο υπουργός Οικονομικών δεν επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για προσωρινή κατάργηση των τεκμηρίων για τα εισοδήματα πληττόμενων από την πανδημία το 2020 και για όσους πλήττονται από την πανδημία.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*