Ζητούν το ξεκαθάρισμα των υπηρεσιών outsourcing οι ασφαλιστές

της Ελενας Ερμείδου

Μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις κανονιστικές απαιτήσεις που διέπουν τις υπηρεσίες outsourcing και τις σχέσεις τρίτων ζητά από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) η Insurance Europe, προσθέτοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί η επιβολή υπερβολικά επαχθών κανονιστικών απαιτήσεων.

Αντίθετα, τονίζει η Insurance Europe απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση που επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επωφελούνται από υπηρεσίες τρίτων, όπως το cloud computing, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι διαχειρίζονται κατάλληλα τους κινδύνους.

Οι ασφαλιστές αντιμετωπίζουν επίσης ορισμένες προκλήσεις που σχετίζονται με την εξωτερικές αναθέσεις. Οι πάροχοι συχνά αφήνουν πολύ λίγο χώρο στους ασφαλιστές να διαπραγματευτούν τους όρους της σύμβασης και οι ασφαλιστές, από την άλλη πλευρά  συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ελλιπή ενημέρωση σε ό,τι αφορά αλλαγές που γίνονται σε όρους και προϋποθέσεις.

Τέλος η Insurance Europe υπογραμμίζει την έλλειψη παρόχων στην αγορά, η οποία μπορεί να οδηγήσει στον κίνδυνο συγκέντρωσης.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*