ΕΕ: Επιπλέον 300 εκατ. δόσεις εμβολίων από τη Pfizer

Επιπλέον 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNTech εξασφάλισε η Ε.Ε., διπλασιάζοντας τον τρέχοντα αριθμό των δόσεων.

Όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen για την κριτική που δέχεται η Ε.Ε. ότι αγοράστηκαν πολύ λίγες δόσεις και ότι η διάθεση ήταν πολύ αργή, 75 εκατομμύρια από αυτή τη νεότερη παραγγελία θα είναι διαθέσιμες το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ οι υπόλοιπες θα έρθουν το τρίτο και το τετράμηνο τρίμηνο.

Επίσης, έχει γίνει συμφωνία για να αγοραστούν επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις, με την επιλογή να αποκτήσει άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις.

«Έχουμε ήδη ένα συμβόλαιο, οπότε δεν θα υπάρξει μακροχρόνια διαπραγμάτευση» τόνισε η πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θα διευκολυνθεί  η έγκριση της διαδικασίας, καθώς ήδη τα κράτη μέλη γνωρίζουν το εμβόλιο και τον εφοδιαστικό μηχανισμό, εκφράζοντας την βεβαιότητα για τον προγραμματισμό και τη δημιουργία μιας πρόσθετης δυναμικής του εμβολιασμού στην Ευρώπη.

Σχετικά με την έγκριση των εμβολίων, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στις 160 προτάσεις για εμβόλια,  που υπήρχαν το καλοκαίρι για έρευνα και την επιλογή έξι, στα οποία επικεντρώθηκε η προσπάθεια.

διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*