Κ. Μητσοτάκης: Εμβολιασμός σε άλλα 55 νοσοκομεία

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρωθυπουργός για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα, ενώ επεσήμανε ότι σήμερα προστίθενται άλλα 55 νοσοκομεία και στις 11 Ιανουαρίου τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα.

«Ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, με ασφάλεια, με διαφάνεια και το κυριότερο χωρίς λάθη έως σήμερα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη σύσκεψη για τον COVID-19.

Στέρεες βάσεις τέθηκαν στο σχεδιασμό της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού, όπως σημείωσε ο ίδιος «από την πρώτη στιγμή είχαμε συμφωνήσει, ότι οι αρχές του σχεδιασμού μας είναι τρεις: Ασφάλεια στην ανάπτυξη των εμβολιαστικών δομών και διαδικασιών, πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία ως προς τους διενεργούμενους εμβολιασμούς και τις ομάδες προτεραιότητας και στη συνέχεια ταχύτητα».

Σύμφωνα με την σαφή προτεραιοποίηση των ομάδων σε κίνδυνο που είχε καθορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών  το εγχείρημα άρχισε με τους υγειονομικούς εργαζόμενους σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ ακολούθησαν  εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων.

 Στις 4 Ιανουαρίου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς προβλήματα άλλα 51 νοσοκομεία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό που ανέλυσε το πλάνο με την σημερινή ένταξη 55 νοσοκομείων και την μελλοντική επέκταση στην νησιωτική Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός  τόνισε ότι «αναπτύσσονται στα νοσοκομεία μας 223 εμβολιαστικές γραμμές». Κατά τις εκτιμήσεις του η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα ανέλθει από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000.

 Με στόχο να διασφαλιστεί η διαφάνεια επί της διαδικασίας, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr στην οποία αναρτώνται καθημερινά λίγο πριν τις 18:00 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο της επικρατείας και σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. «Είναι μία διαδικασία -θέλω να το τονίσω- η οποία είναι πλήρως ψηφιοποιημένη από τις υπερσύγχρονες αποθήκες έως τα κέντρα εμβολιασμού, ώστε να διασφαλίζεται ο αναγκαίος έλεγχος σε κάθε κρίκο της αλυσίδας και η άμεση παρέμβαση όπου χρειάζεται» υπογράμμισε στα λεγόμενά του ο πρωθυπουργός.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*