Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο η εμβολιαστική κάλυψη της Ελλάδας

Με ταχύ βηματισμό προχωρά o εμβολιασμός στη χώρα μας, μετά την σημερινή εντατικοποίηση του ρυθμού εμβολιασμού καθώς μέχρι το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν 5.565 εμβολιασμοί και συνολικά από τις 27 Δεκέμβριου έως σήμερα διεξήχθησαν 9.528 εμβολιασμοί, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Επιπρόσθετα, η χώρα μας σήμερα παρέλαβε και άλλη ποσότητα 83.850 δόσεων εμβολίων της Pfizer και πλέον υπάρχει απόθεμα 152.580 δόσεων εμβολίων, ενώ έχουν ήδη διανεμηθεί 24.870 δόσεις στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σχετικά με την σταδιακή διαδικασία, ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι πρόκειται για την διαχείριση ενός νέου εμβολίου για το οποίο καμία χώρα δεν διαθέτει εμπειρία, ενώ χρησιμοποιούνται ψηφιακά εργαλεία που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά. Καθώς η διαδικασία είναι πλέον ψηφιακή απαιτείται εκπαίδευση και σταδιακή ενσωμάτωση της χρήσης τους από τα εμβολιαστικά κέντρα.  Ενδεικτικό της δυσκολίας του εγχειρήματος, σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι στη Γαλλία έχουν γίνει 500 εμβολιασμοί από τις 27 Δεκεμβρίου,  στο Βέλγιο 700 εμβολιασμοί και στην Ισπανία 25.476, ενώ στην Ολλανδία και στην Εκλβετία δεν έχει αρχίσει ακόμη ο εμβολιασμός.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*