Νέος Υπουργός Εργασίας ο Κωστής Χατζηδάκης

Αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Εργασίας έφερε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης καθώς την θέση του Γιάννη Βρούτση αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης. Δίπλα στον τέως, πλέον, Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος θα βρίσκονται για τις ανάγκες του Υπουργείου Εργασίας:

-ο κ. Πάνος Τσακλόγλου ως Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης

-η κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ως Υφυπουργός αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης

-και η κα. Μαρία Συρεγγέλα, ως υφυπουργός αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τους ως τώρα σχεδιασμούς της κυβέρνησης το 2021 αποτελεί μια κρίσιμη χρονιά μεταρρυθμίσεων: Από τους πρώτους κιόλας μήνες η κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει σημαντικές παρεμβάσεις τόσο στη δομή της εγχώριας αγοράς εργασίας, με αιχμή την προώθηση της ευελιξίας στον χρόνο αλλά και στον τόπο εργασίας, όσο και στη δομή του ασφαλιστικού συστήματος, με την κεφαλαιοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Ο ανασχηματισμός

Nέος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Χρήστος Ταραντίλης. Ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετακινείται στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.

Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Υπουργός Περιβάλλοντος ο Κώστας Σκρέκας.

Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο κ. Σπήλιος Λιβανού, αντικαθιστώντας τον κ. Μ. Βορίδη.

Στη θέση τους παραμένουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*