Αρνούνται να ασφαλίσουν αθλητικά γεγονότα

της Ελενας Ερμείδου

Αυξήσεις  στα ασφάλιστρα για αθλητικούς αγώνες από 50% μέχρι και 100% το 2021 σύμφωνα με την NFP μεσιτική ασφαλίσεων.

Το καμπανάκι των αυξήσεων σήμανε μετά την παρατεταμένη αβεβαιότητα που δημιούργησε ο Covid-19 και τα μέτρα των κυβερνήσεων που οδήγησαν στις αναβολές και ακυρώσεις των πρωταθλημάτων. Εκατομμύρια είναι τα χαμένα εισιτήρια και δισεκατομμύρια τα χαμένα έσοδα.

Πρόκειται για την τέλεια καταιγίδα στον κόσμο του αθλητισμού τονίζει η NFP, τονίζοντας  πως  από τα 100 δισεκατομμύρια περίπου που καλείται να καταβάλλει ο κλάδος για αποζημιώσεις έναντι του Covid-19 είναι δύσκολο να εξακριβωθεί το ακριβές ποσό αποζημίωσης για ακυρώσεις αθλητικών γεγονότων αλλά άνευ αμφιβολίας το ποσό ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια. Η οργάνωση για το Wimbledon, για παράδειγμα, αναμένει να λάβει αποζημίωση ύψους 232 εκατομμυρίων δολαρίων για γεγονότα που προέρχονται από ακυρώσεις εκδηλώσεων. Πρόκειται για τα τρία πέμπτα των 390 εκατομμυρίων δολαρίων που καταβλήθηκα το 2019.

Περαιτέρω, αρκετοί ασφαλιστές δεν γράφουν αθλητικά ασφάλιστρα ως αποτέλεσμα των δικαστικών αγωγών και των διενέξεων που σημειώθηκαν πρόσφατα για τις καλύψεις που παρείχαν οι πολιτικές έναντι της πανδημίας.

Ένα άλλο τουρνουά τένις, το Australian Open, δεν μπόρεσε  μέχρι το καλοκαίρι του 2020 να βρει καλύψεις ενώ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την εκδήλωση τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*