Interlife, κτίριο

Πράσινο φως για την είσοδο της Interlife στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ένα ενθαρρυντικό μήνυμα εν μέσω των τρεχουσών προκλήσεων στην οικονομία και την εγχώρια χρηματαγορά αποτελεί το “πράσινο φως” που ανάψε το ΧΑ για την είσοδο της Interlife Ασφαλιστικής στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών. Μια κίνηση που ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, που σε κάθε περίπτωση προσδίδει θετικά στοιχεία τόσο για την ίδια εταιρεία, όσο και για την – πάντα δοκιμαζόμενη – ελληνική χρηματαγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΧΑ: “Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε ότι αφού διαπίστωσε την καταρχήν συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων εισαγωγής, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του συνόλου των 18.567.912 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΦΑΛΙΣΕΩΝ», υπό την αίρεση της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου εισαγωγής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης θα γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση εταιρίας“.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία αποτελεί μια από τις 5 πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές στη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη ICAP “Business Leaders in Greece 2020”, με βάση τα Κέρδη EBITDA του 2019.

διαβάστε: Η χρηματιστηριακή εμπειρία και τα πολλαπλά οφέλη της INTERLIFE από την Κύπρο

Συγκεκριμένα, οι πέντε αυτές ασφαλιστικές εταιρείες συγκαταλέγονται μεταξύ των 500 πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων στην Ελλάδα για το ίδιο έτος, καλύπτοντας με 264,4 εκατ. ευρώ, από κοινού, το 60% των συνολικών Κερδών EBITDA στον Τομέα των Ασφαλειών.

Ειδικότερα, η Intelife είχε εγγράψει το 2019 αύξηση κερδών κατά 145,95% (25,24 εκατ. € έναντι 10,29 εκατ. € το 2018). Σύμφωνα με την διοίκηση, η παραπάνω κατάταξη δικαιώνει την πολιτική της εταιρείας από ιδρύσεώς της για πολύ προσεκτική διαχείριση, διαρκή έλεγχο δαπανών και επιλεκτικές και στοχευμένες επενδύσεις.

“…οι λόγοι για τους οποίους μετά το Χ.Α. Κύπρου αποφασίσαμε να μπούμε και στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι, κατ’ αρχήν, γιατί είμαστε Ελληνική εταιρεία και γιατί τα μεγέθη μας το επιτρέπουν -βρισκόμαστε ήδη στην 1η δεκάδα των ασφαλιστικών εταιρειών. Ικανοποιούμε, εξάλλου, αιτήματα θεσμικών επενδυτών που επιθυμούν να επενδύσουν στην εταιρεία μας και δημιουργούμε το πλαίσιο των δυνατοτήτων για ευρύτερες εταιρικές επιλογές. Σημειώνεται, τέλος, ότι η Interlife δεν ενδιαφέρεται για άντληση κεφαλαίων από το ΧΑΑ, δεδομένου ότι έχει επάρκεια Ιδίων Κεφαλαίων. Κατά συνέπεια, δεν θα προβούμε σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου”, σημείωνε στις αρχές του ο έτους ο κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστική.

Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*