Ξεκινά εβδομαδιαία ενημέρωση για τον εμβολιασμό

Από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ξεκινά εβδομαδιαία ενημέρωση για τον εμβολιασμό έναντι της covid-19, που θα μεταδίδεται ζωντανά από το υπουργείο Υγείας κάθε Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Η ενημέρωση θα γίνεται από την καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού κα Μαρία Θεδοδωρίδου και τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος έχει αναλάβει το συντονισμό όλου του εγχειρήματος.

Στην ενημέρωση θα παρουσιαστούν με διαφάνεια όλα τα διαθέσιμα δεδομένα για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, το οποίο αναμένεται να λάβει έγκριση την Τρίτη και εκτός απροόπτου οι πρώτες δόσεις του οποίου θα βρίσκονται στην Ελλάδα το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι απλός, αλλά και δύσκολος: Να πειστεί μεγάλο μέρος αρχικά των υγειονομικών και εν συνεχεία των ευπαθών ομάδων, ώστε να προχωρήσει ομαλά ο εμβολιασμός. Προς την κατεύθυνση αυτή θα πραγματοποιηθεί και μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία μέσω των ΜΜΕ και όχι μόνο.

Τα πρώτα στοιχεία από τις δηλώσεις των υγειονομικών στα νοσοκομεία δείχνουν ότι μεγάλο μέρος των εργαζόμενων (κυρίως διοικητικοί και παραϊατρικό προσωπικό) είναι επιφυλακτικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι τα συνδικαλιστικά όργανα τους (ΠΟΕΔΗΝΟΕΝΓΕ) έχουν ζητήσει να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του προσωπικού.

Από την άλλη, τα ποσοστά αποδοχής του εμβολιασμού είναι υψηλά μεταξύ των γιατρών και των νοσηλευτών και ειδικά στις μονάδες νοσηλείας περιστατικών covid και ειδικά στις μονάδες εντατικής. Ήδη, το υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει οι πρώτοι εμβολιασμοί να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 27 του μηνός. Πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο θα είναι ένας νοσηλευτής και ένας ηλικιωμένος, κατά πάσα πιθανότητα στον Ευαγγελισμό.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*