ΑΧΑ: Με 3 νέες πρωτοβουλίες βοηθά τους ασφαλισμένους να διαχειριστούν τους κορυφαίους κινδύνους του πλανήτη

Το 2020 αποτέλεσε μία χρονιά γεμάτη ανατροπές και δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας, με την πανδημική κρίση, την εξέλιξη της κλιματικής κρίσης και την έξαρση των κινδύνων του κυβερνοχώρου να απεικονίζουν ξεκάθαρα τη συνεχώς αυξανόμενη συνδεσιμότητα και αλληλεπίδραση των κινδύνων. Κλιματική κρίση, πανδημίες και κυβερνοεπιθέσεις κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις στην λίστα των κινδύνων που καλείται να διαχειριστεί το σύνολο του πλανήτη, όπως επιβεβαιώνουν διεθνείς αναφορές αλλά και το AXA Future Risks Report που πρόσφατα δημοσίευσε ο Όμιλος AXA.

Αναγνωρίζοντας τις προεκτάσεις που έχουν για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, η ΑΧΑ Ασφαλιστική σχεδίασε 3 νέες πρωτοβουλίες, κάθε μία από τις οποίες συνδέεται με τις ανάγκες προστασίας που προκύπτουν από τους 3 κορυφαίους ασφαλιστικούς κινδύνους του 2020.

  1. Πανδημία και ασφάλιση επιχειρήσεων

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των επιπτώσεων που επιφέρει η πανδημία στη δραστηριότητα παραγωγικών μονάδων της χώρας αλλά και το αποτέλεσμα που επήλθε από αυτό το γεγονός στη μείωση των κινδύνων, η ΑΧΑ Ασφαλιστική επιλέγει να προχωρήσει σε μείωση του τιμολογίου των προγραμμάτων ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε επιχειρηματικούς τομείς που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τη μείωση του κύκλου εργασιών τους. Συγκεκριμένα, θα δίνεται έκπτωση 20% στα ασφάλιστρα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων – ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, των χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, και έκπτωση 10% αντίστοιχα στις επιχειρήσεις εκπαίδευσης και χονδρικού – λιανικού εμπορίου.

  1. Κλιματική κρίση και ασφάλιση κατοικίας

Η αυξανόμενη παγκόσμια ανησυχία για το κλίμα και οι δεσμεύσεις των κρατών για μειώσεις των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα δεν έχουν συγκρατήσει, μέχρι στιγμής, την άνοδο της θερμοκρασίας στο στόχο του +1.5 °C (βαθμού Κελσίου) έως το 2100 και η κλιματική κρίση αποτελεί, πλέον, σταθερά έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για τον άνθρωπο και το σύνολο της δραστηριότητάς του. Η Ελλάδα στηρίζει το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση τουλάχιστον 27% στη χρήση πρωτογενούς ενέργειας και υιοθετεί μία σειρά μέτρων ενεργειακής απόδοσης, στα οποία εντάσσεται και το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ.

Πιστή στη στρατηγική της για προώθηση και στήριξη ενεργειών που στοχεύουν στην αναστολή της θέρμανσης του πλανήτη, η ΑΧΑ Ασφαλιστική θέτει σε εφαρμογή ένα νέο σχήμα επιβράβευσης των ασφαλισμένων κατοικίας που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσφέροντας, άνευ κόστους για ορισμένο χρονικό διάστημα, αύξηση ασφαλισμένου κεφαλαίου αντίστοιχη με το κόστος των εργασιών αναβάθμισης του κτηρίου.

  1. Cyber risks και ασφάλιση επιχείρησης

Η επιβεβαιωμένη, πλέον, αύξηση των διαδικτυακών επιθέσεων, ειδικά μετά και τη ραγδαία αύξηση που επέφερε η επιδημιολογική κρίση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθιστά αδιαμφησβήτητα τον κίνδυνο Cyber μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου που ασφαλώς χρήζει αντιμετώπισης. Μέσω του προγράμματος Cyber Risk, που πρόσφατα λάνσαρε η ΑΧΑ Ασφαλιστική, προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας έναντι αυτών των κινδύνων, προφυλάσσοντας την βιωσιμότητά τους, την εύρυθμη λειτουργία τους, την εταιρική φήμη τους και τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων και των πελατών της, σε περίπτωση παραβίασης των συστημάτων της και απώλειας των δεδομένων της.

Κλείνοντας το 2020 με την εφαρμογή αυτών των 3 ενεργειών, ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ στην Ελλάδα, δήλωσε: «Κάθε ασφαλιστικός οργανισμός οφείλει να παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τους συνεχώς μεταβαλλόμενους μεγάλους κινδύνους του πλανήτη, να αναλύει τις προεκτάσεις που επιφέρουν στη ζωή των πολιτών και των επιχειρηματιών και να προτείνει λύσεις για πρόληψη, προσαρμογή και προστασία. Κλιματική κρίση, πανδημία και κίνδυνοι Cyber είναι οι μεγάλες προκλήσεις τις εποχής μας και για τη διαχείρισή τους βρισκόμαστε ουσιαστικά δίπλα στους ασφαλισμένους μας.»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*