Η SAS γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η SAS, η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των Analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης, συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δράσης στην ελληνική αγορά. Η αλλαγή της χιλιετίας αποτέλεσε την αφετηρία για την δραστηριοποίηση μιας από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα, η οποία με τα εργαλεία και τις λύσεις της έθεσε νέες βάσεις για την ψηφιακή μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων. Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ελληνικού γραφείου, βασικός στόχος ήταν η αποτελεσματική αξιοποίηση των δεδομένων και η χρήση ολοκληρωμένων λύσεων Analytics, καθώς επίσης και η SAS Ελλάδος να αποτελέσει ένα στρατηγικό σύμμαχο και σύμβουλο για τους οργανισμούς στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού τους.

Για να γιορτάσει την επιτυχημένη πορεία των 20 ετών η SAS Ελλάδος επιστράτευσε το αρχαιοελληνικό Τρισκέλιον, ένα σύμβολο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διαρκή κίνηση και τη συνεχή βελτίωση με στόχο την αριστεία, χαρακτηριστικά τα οποία αντιπροσωπεύουν άριστα τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της SAS Ελλάδος. Ακριβώς με τον τρόπο που το Τρισκέλιον κινείται προς την αναζήτηση της σοφίας και της γνώσης, έτσι και η SAS Ελλάδος αξιοποιεί στο έπακρο την Τεχνητή Νοημοσύνη, δίνοντας τη δυνατότητα στις μηχανές να μαθαίνουν και να εξελίσσονται διαρκώς, για να διευκολύνουν τις λειτουργίες των επιχειρήσεων και εν τέλει να βελτιώνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Στην μακρά πορεία των 20 ετών η SAS Ελλάδος έχει συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων εταιρειών και οργανισμών από πολλούς διαφορετικούς κλάδους, όπως αυτοί της Τραπεζικής και των Ασφαλιστικών Εταιρειών, όπου έχει υλοποιήσει δεκάδες έργα πάνω στη διαχείριση ρίσκου και την αντιμετώπιση απάτης, ενώ έχει δημιουργήσει και Center of Analytics Excellence, για την περαιτέρω αξιοποίηση των analytics. Αντίστοιχα, στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει έργα για  τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς του συνδρομητές, την ορθότερη διαχείριση πιθανών βλαβών, την πρόβλεψη σημείων συμφόρησης του Δικτύου και την καλύτερη κατανομή των διαθέσιμων πόρων του δικτύου. Διαθέτοντας μια πλούσια και ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών και λύσεων η SAS Ελλάδος αποτελεί επίσης στρατηγικό εταίρο σε ΔημόσιοΕνέργεια και Λιανεμπόριο, αλλά και σε πολλούς ακόμη κλάδους.

Επιπλέον, η SAS Ελλάδος διαθέτει μεγάλη και ενεργή δράση στον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς στο πλαίσιο του SAS Global Academic Program συνεργάζεται με πανεπιστήμια όπως τα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Πατρών, Deree, ALBA, Πανεπιστήμιο Κύπρου, UCLan Cyprus & CIIM κα, με στόχο να βοηθήσει τους νέους να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να επιτύχουν μια καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα της τεχνολογίας και των analytics. Μέσα από τα SAS Joint Certificates διδάσκει πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σε αντικείμενα όπως διαχείριση δεδομένων, business intelligence, analytics, μηχανική εκμάθηση καθώς και τις επιχειρησιακές εφαρμογές αυτών.

Στο πλαίσιο της επετείου, η εταιρεία πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών για το προσωπικό και τους συνεργάτες της με κορύφωση τον εορτασμό των 20 επιτυχημένων ετών παρουσίας στην Ελλάδα στις 20 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, η SAS έχει δημιουργήσει ένα επετειακό video με τα σημαντικότερα ορόσημα της εικοσάχρονης πορείας, αλλά και τα σχέδια και τους στόχους  που έχει θέσει για την επόμενη δεκαετία, όπου πρωταγωνιστεί το «Τρισκέλιον», συμβολίζοντας την αέναη κίνηση προς τα εμπρός, τη συνεχή βελτίωση και την αριστεία που επιδιώκει η εταιρεία, καθώς επίσης και σημαντικά testimonials από πελάτες που έρχονται να επισφραγίσουν την επιτυχημένη πορεία της SAS στην Ελλάδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η SAS αποτελεί και έναν από τους κορυφαίους εργοδότες πανευρωπαϊκά, σύμφωνα με το Great Place to Work®. Η κουλτούρα και η φιλοσοφία της SAS επιτάσσει ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοί της μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, να καινοτομήσουν και να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους. Χάρη σε αυτή την κουλτούρα, η εταιρεία καταφέρνει να σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κάθε χρόνο και μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία δραστηριοποίησης της στην Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί τον πλέον έμπιστο συνεργάτη και σύμβουλο κάθε επιχείρησης για έναν επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο κ. Γιάννης Παπατσίρος, Regional Lead της SAS Ελλάδος για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γιορτάζουμε 20 επιτυχημένα χρόνια και μια αδιάκοπη πορεία προς την τεχνολογική και ψηφιακή εξέλιξη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια οι λύσεις και τα εργαλεία που προσφέρει η SAS έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων εκατοντάδων οργανισμών από διαφορετικούς κλάδους της αγοράς. Με αυτή την αφορμή θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους πελάτες μας και όλους τους συνεργάτες μας, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα βρισκόμασταν στην θέση αυτή. Επιπλέον, θα ήθελα να κάνω και ειδική μνεία στους εργαζομένους μας, που μοιράστηκαν από την πρώτη μέρα το κοινό όραμα της εταιρείας, κάτω από το οποίο η SAS Ελλάδος πρωτοπορεί έχοντας πάντα σαν οδηγούς την αξιοπιστία, την καινοτομία και την άριστη εξυπηρέτηση.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*