Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για λιανεμπόριο-μετακινήσεις-εκκλησίες

Ανοίγουν από την προσεχή Δευτέρα τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία όπως ανέφεραν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην ενημέρωση των συντακτών για τις αποφάσεις σχετικά με το λιανεμπόριο.

“Καταστάσεις συνωστισμού – όπως αυτές που είδαμε στη Βρετανία και τη Γαλλία – χτυπούν ένα καμπανάκι κινδύνου σε όλους μας. Είναι αναγκαίο να αποφευχθούν τέτοιες εικόνες στη χώρα μας. Και είναι στο χέρι μας” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας

Ανακοινώσεις Πέτσα

Διατήρηση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια.Δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ’ εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click away).

Άνοιγμα κομμωτηρίων 14 Δεκεμβρίου 2020 με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Άνοιγμα βιβλιοπωλείων 14 Δεκεμβρίου 2020 με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

Άνοιγμα εκκλησιών ανήμερα Χριστουγέννων και των Φώτων 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 στους μητροπολιτικούς ναούς. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Τα Θεοφάνεια δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων.

Διατήρηση περιορισμού μετακινήσεων 22.00 το βράδυ έως 5.00 το πρωί της επομένης και από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 7 Ιανουαρίου 2021, από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021. Στέλνοντας τον αριθμό 2 στο 13033 θα πηγαίνουμε για τα ψώνια και στα κομμωτήρια.

3 αντί για 10 οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό από τις 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πρέπει όλοι να «δείξουμε αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στους κοινούς κανόνες για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα. Πλησιάζουμε, άλλωστε, τη μέρα που θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και η αντίστροφη μέτρηση για την απαλλαγή της κοινωνίας μας από τον κίνδυνο του φονικού ιού και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα που στερηθήκαμε».

Εξήγησε ότι «προετοιμάζονται ήδη για τον σκοπό αυτό, 1018 εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και 65 Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Προετοιμάζεται παράλληλα μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού με εγκυρότητα, επιστημονική τεκμηρίωση, και διαφάνεια, για συνεχή ενημέρωση της κοινωνίας, τόσο για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εμβολιασμός στις πόλεις και τα χωριά μας.

Υπογραμμίζεται ότι η προσπάθεια αυτή – για ένα εγχείρημα πρωτόγνωρης έκτασης και αυξημένης δυσκολίας – είναι εθνική υπόθεση. Στην οποία όλοι οφείλουμε να συμμετάσχουμε, ώστε να φέρουμε στην ελληνική κοινωνία, το ταχύτερο δυνατό, την ανοσία και την απαλλαγή από τον ύπουλο κοινό εχθρό».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, «δεν υποκρινόμαστε ότι το click away μπορεί να ισοφαρίζει σε επιχειρήσεις τη ζημία από τη μη λειτουργία του λιανικού εμπορίου. Γι αυτό το λόγο και οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν κανονικά όλα τα ωφελήματα και τα προστατευτικά μέτρα που έως τώρα ελάμβαναν ως απολύτως κλειστές».

Πηγή: banks.com.gr

One comment

  1. Γιάνης Ιωακ.

    Μακάρι να ανοιξουν για να μην χασει ο κοσμος την δουλεια του, αν και φοβαμαι οτι πολυ θα την χασουν. Ας προσεξουν καποιοι μαγαζατορες και την ποιοτητα τους διοτι λογω πανδημιας θα περιμεναμε να βελτιωθει η ποιοτητα τους πραγμα που δεν συμβαινει . Στον Γρηγόρη για παραδειγμα τα υλικα για τις πολυδιαφημισμενες σαλατες ειναι μπαγιατικα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*