Γ. Χατζηθεοδοσίου: Θετικό ότι ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το “κούρεμα” οφειλών

Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας θα επηρεάζουν για πολύ καιρό ακόμη την ελληνική οικονομία, καθώς όλα δείχνουν ότι θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα για την επαναφορά σε μία κανονικότητα. Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που θα απειλήσει τη βιωσιμότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων, είναι η συσσώρευση οφειλών οι οποίες σήμερα δεν εξυπηρετούνται επειδή δεν υπάρχει ο τζίρος που θα επιτρέψει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να είναι συνεπείς. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον, η λύση μπορεί να είναι μόνο το «κούρεμα» οφειλών, θέμα που πρώτο ανέδειξε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες το έχω θέσει δύο φορές στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα.

Στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ρωτήθηκε για αυτό ο κ. Μητσοτάκης και κρίνω ως θετικό το γεγονός ότι δεν το απέκλεισε. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα κατανοήσει τη σοβαρότητα του ζητήματος για το σύνολο του επιχειρείν της χώρας και θα τολμήσει να προχωρήσει σε δραστικές λύσεις για ένα πρόβλημα που δεν προκλήθηκε με ευθύνη επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να συνεχιστεί η λειτουργία επιχειρήσεων και να διασωθούν θέσεις εργασίας και είμαι πεπεισμένος ότι θα απασχολήσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς στην ίδια μοίρα βρίσκονται επιχειρήσεις από όλα τα κράτη-μέλη.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίσει τον αγώνα του προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό επιτάσσει το καθήκον μας και οι ανάγκες των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*