Αντασφαλιστική απάτη 27 εκατομμυρίων δολαρίων

της Ελενας Ερμείδου

Εξιχνιάστηκε αντασφαλιστική απάτη ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι εγκέφαλοι του μηχανισμού ήταν δύο διευθυντές της GMC. Και οι δύο ως μεσίτες αντασφαλίσεων εκπροσωπούσαν αντασφαλιστικές επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο.  Και οι δύο συνελήφθησαν από τις Αρχές της Ινδίας την περασμένη Τρίτη. Το σκάνδαλο αποκάλυψαν οι Times της Ινδίας.

Οι αστυνομικές Αρχές της Βομβάης την περασμένη Τρίτη συνέλαβαν δύο διευθυντές της Ινδικής εταιρείας Global Master Consultant, και οι δύο υπήρχαν συμμέτοχοι σε υπόθεση αντασφαλιστικής απάτης αξίας 27 εκατομμυρίων δολαρίων ή κατά την αξία του Ινδικού νομίσματος, 2 δισεκατομμύρια ρούπια .  Το δικόγραφο που εξεδόθη από τις Αρχές γράφει ότι οι διευθυντές από την GMC που  εκπροσωπούσαν την  εδρεύουσα στην Μαλαισία εξαπατούσαν την Tata AIG General Insurance Co. Ltd. εκδίδοντας πλαστές αντασφαλιστικές συμβάσεις, υπό την μορφή των προαιρετικών συμβάσεων.

Το αντασφαλιστικό placement επιβεβαιώνονταν με δύο υπογεγραμμένα αντίγραφα –το ένα εξ’ αυτών έφερε την σφραγίδα της Tokio Marina Συνδικάτο της Kiln και το άλλο από την εδρεύουσα στις ΗΠΑ Best Meridian Insurance Co (BMI).

H υπόθεση απάτης ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2018 όταν οι Εποπτικές Αρχές της Ινδίας IRDA αποκάλυψαν την κυκλοφορία πλαστών εγγράφων. Τότε η Confiance ανέλαβε την πλήρη ευθύνη καταβάλλοντας όλο το αντασφάλιστρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*