ViSION: Τι προσέχουμε στην Ασφάλιση Παιδιού

Η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί, για μια ακόμη φορά, έναν ισχυρό σύμμαχο, που προσφέρει σύγχρονες λύσεις, ώστε ένα παιδί να λάβει τα κατάλληλα εφόδια για τη μετέπειτα σταδιοδρομία του στην κοινωνία. Τι πρέπει να προσέχουμε λοιπόν, όταν μιλάμε, για την ασφάλιση ενός παιδιού –  Βασικά ερωτήματα για τη διαμόρφωση ενός άρτιου ασφαλιστικού προγράμματος

*αναδημοσίευση από το περιοδικό ViSION 4 – Διαβάστε την online ψηφιακή έκδοση του ViSION

Τι μας εξασφαλίζει;

Ένα ασφαλιστικό αποταμιευτικό πρόγραμμα για το Παιδί μας δίνει τη δυνατότητα, με βάση τα δικά μας οικονομικά δεδομένα, να δημιουργήσουμε έναν κουμπαρά που θα εξασφαλίσει ένα εγγυημένο ποσό, το οποίο θα στηρίξει το παιδί οικονομικά στα πρώτα βήματα της ενήλικης ζωής του.

Πόσων χρόνων πρέπει να είναι το παιδί

Το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει από τον πρώτο μήνα ζωής του παιδιού ή το αργότερο ως τη συμπλήρωση 8 ετών. Εξάλλου, όσο μικρότερο είναι, τόσο καλύτερα για το ίδιο και το τελικό ποσό που θα λάβει όταν ενηλικιωθεί για τις Σπουδές και το μέλλον του!

Μείωση ή αύξηση της δόσης

Στη ζωή συναντάμε εμπόδια κατά καιρούς, ωστόσο ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα μας δίνει τη δυνατότητα μείωσης της δόσης για όσο χρονικό διάστημα υπάρχουν αποδεδειγμένα δυσκολίες (π.χ. ανεργία). Από την άλλη πλευρά, χρήσιμη είναι και η δυνατότητα αύξησης της δόσης ή έκτακτων καταβολών, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός.

Τι γίνεται στην περίπτωση που ένα απρόοπτο γεγονός μας συμβεί;

Ένα τέτοιο ασφαλιστικό πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα να αναλάβει η ασφαλιστική εταιρία την απρόσκοπτη καταβολή των ασφαλίστρων για λογαριασμό του γονέα, σε περίπτωση που ένα σοβαρό απρόοπτο γεγονός συμβεί (απώλεια ζωής, ανικανότητα). Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται πως ό,τι και να συμβεί, το παιδί θα λάβει το συμφωνημένο ασφαλιστικό ποσό στη λήξη του ασφαλιστικού προγράμματος.

Εκτός από την αποταμίευση, μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον καλύψεις στο παιδί μας;

Φυσικά. Ένα αποταμιευτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα να προστεθούν επιπλέον καλύψεις, όπως νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη. Επιλέγοντας αυτές τις επιπλέον συμπληρωματικές καλύψεις, δημιουργούμε ένα ισχυρό στήριγμα στο υψηλό κόστος μιας ενδεχόμενης νοσηλείας.

Μήπως είναι τελικά ακριβή μια τέτοια ασφάλιση;

Αντιθέτως! Για την ακρίβεια, πρόκειται για μια προσιτή ασφάλιση που προσφέρει πολλαπλά οφέλη κατά την ενηλικίωση του παιδιού. Άλλωστε, το κόστος του προγράμματος εξαρτάται από τη διάρκεια που θα ορίσει κανείς και από το τελικό εγγυημένο κεφάλαιο που θέλει να δημιουργήσει.

Τι άλλο κερδίζουμε με την ασφάλεια Παιδιού;

Ηρεμία, ασφάλεια, λιγότερο άγχος και προβληματισμούς για το μέλλον των παιδιών μας. Αποτελεί ένα σύμμαχο που μας βοηθά να αντεπεξέλθουμε, μέσα από ένα συγκεκριμένο πλάνο, στις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις των σπουδών. Με αυτόν τον τρόπο εκπληρώνουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες κάθε παιδιού για μια ασφαλή πορεία στο μέλλον, με εκπαίδευση και καλύτερες προοπτικές στον σύγχρονο εργασιακό βίο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*