flat vector for business digital marketing online concept and internet marketing on mobile online concept .analytic and planning concept

Tip για ασφαλιστές, φαρμακοβιομηχανία και χάκερς

Της Ελενας Ερμείδου

Τα αρχηγεία πολέμου δεν βρίσκονται πλέον σε πλαγιές οροσειρών ούτε στις όχθες ποταμών, ούτε απάγκια μέρη με πυκνή βλάστηση για να μην διακρίνονται.  Βρίσκονται σε κλειστούς χώρους λίγων τετραγωνικών που αρκούν για να περάσουν τις βολές τους. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι τα ransomware και στις μέρες μας στοχεύουν σε φαρμακοβιομηχανίες.

Η ασφάλιση των κυβερνοκινδύνων των φαρμακοβιομηχανίων είναι μείζον θέμα δηλώνει στέλεχος από την ασφαλιστική αγορά στο IW , συστήνοντας και προτρέποντας την ασφαλιστική διαμεσολάβηση να εστιάσει στους κινδύνους της τεχνολογίας.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο συμβάν με την AstraZeneca όπου χάκερς επιχείρησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ΙΤ συστήματα  μεγάλης ομάδας ερευνητών υποδυόμενοι στον ιστότοπο του LinkedIn και του whatsup στελέχη εταιρειών που αναζητούν να προσλάβουν ανθρώπινο δυναμικό υπογραμμίζει ότι οι κυβερνοεπιθέσεις σε φαρμακοβιομηχανίες βρίσκονται στην πρώτη θέση στην λίστα των χάκερς.

Οι χάκερς στοχεύουν να αφαιρέσουν εμπιστευτικές πληροφορίες είτε για να απαιτήσουν λύτρα είτε γιατί τελούν υπό διατεταγμένη υπηρεσία. Ένας άλλο στόχος είναι να προκαλέσουν οι χάκερς αναταράξεις στον κλάδο διαλύοντας τα ΙΤ συστήματα μέσω κακόβουλων λογισμικών και προκαλώντας διακοπές επιχειρηματικών λειτουργιών. Υψηλούς κινδύνους αντιμετωπίζουν και τα συστήματα cloud

Υπενθυμίζει ότι η απόπειρα έρχεται να συμπληρώσει άλλες παρόμοιες που έγιναν σε φαρμακοβιομηχανίες και στον κλάδο της υγείας στην περιοχή της Ασίας που συνηθίζεται να λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες κλινικές δοκιμές.

Τον περασμένο μήνα η Microsoft εξέδωσε προειδοποίηση αναφέροντας ότι «εντόπισε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από τρεις εθνικούς φορείς που στοχεύουν [εταιρείες] που ερευνούν εμβόλια και θεραπείες για το COVID-19». Ο ένας ήταν από την Ρωσία, και οι άλλοι δύο από την Βόρεια Κορέα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*