3 σύν μία κίνηση από την Wiener Versicherung Gruppe

της Ελενας Ερμείδου

Την Aegon Ουγγαρίας, Πολωνίας Ρουμανίας και Τουρκίας εξαγοράζει η Wiener Versicherung Gruppe (VIG) μετά από την ολοκλήρωση συνομιλιών που είχε με την Aegon N.V. στις 29 Νοεμβρίου 2020 . Στην VIG περνάνε οι επιχειρήσεις  ασφάλισης ζωής και ζημιών της Aegon, τα συνταξιοδοτικά ταμεία,  και επιχειρήσεις διαχείρισης κεφαλαίων, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο της VIG. Το αντίτιμο της εξαγοράς ανέρχεται στα 830 εκατομμύρια ευρώ και η ολοκλήρωση της τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών και κανονιστικών ρυθμίσεων για τον ανταγωνισμό. Το κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Με την εξαγορά αυτών των εταιρειών, η VIG επεκτείνει περαιτέρω την ηγετική θέση της στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ ανεβαίνει στην πρώτη θέση στην ασφαλιστική αγορά της Ουγγαρίας. Επιπλέον, η VIG επεκτείνει το πεδίο δραστηριότητάς της στις επιχειρήσεις συνταξιοδοτικών ταμείων στην περιοχή, ενώ για πρώτη φορά ξεκινά επιχειρήσεις ζωής στην Τουρκία.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στις προαναφερόμενες χώρες έφτασε τα 600 εκατομμύρια το 2019 με καθαρό κέρδος 50 εκατομμύρια.

Υπό τα σημερινά δεδομένα ο δείκτης Φερεγγυότητας της VIG κατά το κλείσιμο της συναλλαγής θα βρίσκεται μεταξύ 170 και 230 %

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*