Συνεχίζονται σήμερα οι πληρωμές για τα 800 ευρώ

Μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχουν πάρει τα χρήματα τους, επίδομα 800 ευρώ, οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων από τις αναστολές του Νοεμβρίου όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα από την Παρασκευή πληρώνονται το επίδομα 800 ευρώ 277.999 εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων ενώ συνολικά με τις μονομερεις υπεύθυνες δηλώσεις και τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ πληρώνονται 328.000 εργαζόμενοι.

Εκείνο που εκκρεμεί για τον Νοέμβριο, είναι οι πληττόμενες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή το διάστημα αυτό. «Επιδίωξή μας είναι να δοθούν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, νωρίτερα δηλαδή κι από αυτό που είχαμε πει», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Αναλυτικότερα από την Παρασκευή πληρώνονται εργαζόμενοι:

α) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Νοέμβριο, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 188.306.635,00€ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 277.999.

β) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 3.612.078,00 € στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 7.718.

γ) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 1.188.444,00 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 2.242.

δ) Σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Οκτώβριο, προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ύψους 10.628.027,67€ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 40.401.

Ειδικά για τον Νοέμβριο, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή, θα υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ, αντί των 534 ευρώ. Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις ημερολογιακές (και όχι τις εργάσιμες) ημέρες της αναστολής και με ποσό αναφοράς τα 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια οι αναστολές συμβάσεων εργασίας σε κλειστές αλλά και πληττόμενες επιχειρήσεις ξεκινούν από 3 ή από 7 Νοεμβρίου. Το ποσό της ειδικής αποζημίωσης θα υπολογιστεί αναλογικά, με βάση τα 800 ευρώ για 30 ημέρες, δηλαδή με 26,66 ευρώ ανά ημέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*