Γ. Βρούτσης: Ούτε μείωση, ούτε αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

«Το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα μεταρρυθμιστικό, πολύ σημαντικό και πολύ θετικό σχέδιο» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι, μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670 του 2020, το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε να εφαρμόζεται, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε να μεταβληθεί κανένα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Θέλω να καθησυχάσω όλο τον κόσμο, ότι μπορεί με το νόμο αυτό να κινείται στο πλαίσιο του εργασιακού του βίου χωρίς καμία ανησυχία. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει»

Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή ούτε σε όσους έχουν κατοχυρώσει έως 31/12/2021 ηλικία και χρόνια εργασίας.

«Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις, να υποβάλει τα χαρτιά του, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του συστήματος ΑΤΛΑΣ, για να πάρει τη σύνταξή του σε λίγα δευτερόλεπτα», είπε ο υπουργός.

«Υπήρχε μια εκκρεμότητα, από το Μάιο το 2019, για σημερινούς συνταξιούχους, οι οποίοι δεν πήραν σύνταξη όταν πήραν το προεκλογικό επίδομα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε λέγοντας πως «αυτοί οι 105.818 συνταξιούχοι θα πάρουν έκτακτη ενίσχυση τη Δευτέρα και την Τρίτη με εμβόλιμη πληρωμή. Όσοι είναι κάτω από τα 500 ευρώ θα πάρουν ακριβώς ισόποσο ποσό με τη σύνταξή τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*