Στο 6% τα θετικά τεστ στη Βιοϊατρική

Αυξημένο ποσοστό θετικότητας στα τεστ για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 κατέγραψε το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Από τις αρχές του Μαρτίου έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 90.000 μοριακά τεστ ανίχνευσης στο συγκεκριμένο εργαστήριο. Επίσης, έχουν διενεργηθεί σχεδόν 14.000 έλεγχοι αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2. Άξιο λόγου είναι ότι η πρώτη φορά ανακοινώνονται στοιχεία από εργαστήρια του ιδιωτικού τομέα.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι τον προηγούμενο Μάρτιο, στην αρχή του πρώτου επιδημικού κύματος εντοπίστηκε ότι 3,6% των δειγμάτων ανιχνεύθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2.

Σχεδόν διπλάσιο ποσοστό παρατηρήθηκε τις πρώτες 12 ημέρες του Νοεμβρίου, αφού το ποσοστό θετικών ήταν μεγαλύτερο του 6%. Αντίθετα, για το χρονικό διάστημα από το Μάϊο έως και τον Αύγουστο, το ποσοστό θετικότητας έχει υπολογιστεί ότι ήταν κάτω από 1%.

Χαρακτηριστικό της δυναμικότητας του εργαστηρίου είναι ότι κατά τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 18.000 έλεγχοι, εκ των οποίων 284 (1,5%) προέκυψαν θετικοί στον SARS-CoV-2.

Άξιο λόγου είναι ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα θετικά τεστ στις ηλικίες 18 – 30 ετών και συνεπώς ο SARS-CoV-2 εξακολουθεί να μεταδίδεται ανάμεσα στις νεαρές ηλικίες.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*