Η Kaspersky ολοκληρώνει τη μετεγκατάσταση της επεξεργασίας δεδομένων στην Ελβετία

Η Kaspersky ανακοινώνει την ολοκλήρωση σημαντικών ορόσημων της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας μεταφέροντας δραστηριότητες αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων από τη Ρωσία στην Ελβετία και ανοίγοντας το πέμπτο Κέντρο Διαφάνειας της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική. Με την αυξημένη διαφάνεια, η εταιρεία απευθύνει κάλεσμα για συνεργατικές προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ακεραιότητας των σύγχρονων προϊόντων λογισμικού.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που η Kaspersky, κορυφαία εταιρεία στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, ανακοίνωσε την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Διαφάνειας (Global Transparency InitiativeGTI) για να πρωτοπορήσει σε μια νέα προσέγγιση για τον κλάδο της ψηφιακής ασφάλειας με βάση μεγαλύτερη διαφάνεια και υπευθυνότητα. Ο στόχος ήταν να εμπλακεί η ευρύτερη κοινότητα και τα ενδιαφερόμενα μέρη στην επικύρωση και την επαλήθευση της αξιοπιστίας των προϊόντων της, των εσωτερικών διαδικασιών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Ως εκ τούτου, η εταιρεία παρείχε τον πηγαίο κώδικα του λογισμικού της για ανεξάρτητες κριτικές, πραγματοποίησε μια σειρά από αξιολογήσεις τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου SOC2 από μια κορυφαία εταιρεία και έχει αποκτήσει πιστοποίηση ISO27001 για τις υπηρεσίες δεδομένων της. Η Kaspersky μετέφερε επίσης την υποδομή επεξεργασίας δεδομένων από τη Ρωσία στην Ελβετία και ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της μετεγκατάστασης.

Η μετεγκατάσταση της επεξεργασίας δεδομένων και της αποθήκευσης δεδομένων, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2018, έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Εκτός από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, η Kaspersky έχει επίσης μετεγκαταστήσει την αποθήκευση και την επεξεργασία δεδομένων για ορισμένες χώρες της Ασίας-Ειρηνικού. Η λίστα των χωρών της Ασίας-Ειρηνικού που έχουν γίνει μέρος των σχεδίων μετεγκατάστασης περιλαμβάνει την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, το Μπαγκλαντές, το Μπρουνέι, την Καμπότζη, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Νότια Κορέα, το Λάος, τη Μαλαισία, το Νεπάλ, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Τα δεδομένα που σχετίζονται με τις απειλές πελατών που μοιράζονται οι χρήστες που εδρεύουν σε αυτές τις τοποθεσίες υποβάλλονται σε επεξεργασία σε δύο κέντρα δεδομένων στη Ζυρίχη της Ελβετίας και περιλαμβάνουν ύποπτα ή προηγουμένως άγνωστα κακόβουλα αρχεία που τα προϊόντα της εταιρείας αποστέλλουν στο Kaspersky Security Network (KSN) για αυτοματοποιημένη ανάλυση κακόβουλου λογισμικού.

Ο Eugene Kaspersky, Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky, δήλωσε σχετικά: «Από τότε που ανακοινώσαμε την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Διαφάνειας με πολλά τολμηρά βήματα, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας δεδομένων και της μετεγκατάστασης αποθήκευσης, η Kaspersky όχι μόνο επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να γίνει αξιόπιστος συνεργάτης, αλλά και προσδοκίες από την αγορά και ρυθμιστές. Στα τρία χρόνια από την ανακοίνωση, έχουμε δει τον σημαντικό μετασχηματισμό προσεγγίσεων και κανονισμών στην ασφάλεια δεδομένων. Βλέπουμε ότι η επένδυση στην εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια γίνεται σταδιακά ένα βιομηχανικό πρότυπο και είμαι περήφανος για την εταιρεία μας που είναι μεταξύ των πρωτοπόρων της διαφάνειας».

Η Kaspersky ανακοινώνει το άνοιγμα του Κέντρου Διαφάνειας της Βόρειας Αμερικής σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο CyberNB στο New Brunswick του Καναδά.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά την έναρξη της Πρωτοβουλίας τον Οκτώβριο του 2017, η εταιρεία ανοίγει το Κέντρο Διαφάνειας στη Βόρεια Αμερική μαζί με τον Σύνδεσμο CyberNB. Ο CyberNB είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα το Fredericton, New Brunswick, Καναδάς, ο οποίος ακολουθεί μια προσέγγιση οικοσυστήματος για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της ψηφιακής ασφάλειας μέσω της εμπλοκής και της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, την κυβέρνηση, τον ακαδημαϊκό χώρο, την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και την απόκτηση ταλέντων και τους φορείς ανάπτυξης εργατικού δυναμικού.

Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις αρχές του 2021 και θα γίνει η πέμπτη τοποθεσία της εταιρείας, όπου οι συνεργάτες της Kaspersky θα έχουν την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τον πηγαίο κώδικα και να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις πρακτικές μηχανικής και επεξεργασίας δεδομένων, καθώς και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της. Νωρίτερα το 2020, τα Κέντρα Διαφάνειας στο Σάο Πάολο και την Κουάλα Λουμπούρ τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία. Η Kaspersky ξεκίνησε επίσης το πρώτο της Κέντρο Διαφάνειας στη Ζυρίχη που μετεγκαταστάθηκε στο κέντρο δεδομένων Interxion. Προχωρώντας προς τα εμπρός, η εταιρεία θα παρέχει μοναδική πρόσβαση στους πελάτες και στους αξιόπιστους συνεργάτες της για να δοκιμάσει τους ελέγχους ασφάλειας δεδομένων και να έχει άμεση πρόσβαση στις πρακτικές διαχείρισης δεδομένων της εταιρείας για εξωτερική αξιολόγηση και αναθεώρηση.

«Το έργο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας ήταν σημαντικό στη Βόρεια Αμερική και τώρα επιταχύνουμε τον αντίκτυπό μας με το άνοιγμα ενός Κέντρου Διαφάνειας», δήλωσε ο Rob Cataldo, Διευθύνων Σύμβουλος, Kaspersky, Βόρεια Αμερική. «Η απόκτηση φυσικής τοποθεσίας στην περιοχή μας θα ανοίξει νέες πόρτες για τους πελάτες, τους συνεργάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ανυπομονούμε επίσης να συνεργαστούμε με τον CyberNB και να υποστηρίξουμε περαιτέρω υψηλότερα πρότυπα διαφάνειας στον κλάδο μέσω της συνεργασίας μας».

«Στον CyberNB είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Kaspersky εντάχθηκε στο Δίκτυο Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών (CIPnet) και καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό την εταιρεία στο Cyber Center στις αρχές του 2021», δήλωσε ο Tyson Johnson, Διευθύνων Σύμβουλος του CyberNB. «Η Kaspersky έχει αποδείξει τη δέσμευσή της για διαφάνεια ως βασικό συστατικό της εμπιστοσύνης των πελατών της και γνωρίζουμε ότι η εταιρεία θα συμμετάσχει ενεργά με τα μέλη του CIPnet σε πολλές σημαντικές πρωτοβουλίες έρευνας και ανάπτυξης».

Λαμβάνοντας υπόψη τους δύσκολους περιορισμούς ταξιδιού και επισκεπτών, οι πελάτες και οι συνεργάτες έχουν πλέον την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τον πηγαίο κώδικα από απόσταση. Για να ζητήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στα Κέντρα Διαφάνειας της Kaspersky, ακολουθήστε το link. 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας, η εταιρεία πέτυχε επίσης κι άλλες εξελίξεις, όπως βελτιώσεις στο πρόγραμμα Cyber Capacity Building που ανακοινώθηκε νωρίτερα τον Μάιο, καθώς και στο πρόγραμμα Bug Bounty. Εδώμπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η Kaspersky θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την κοινότητα για να δώσει προτεραιότητα στη διαφάνεια και τη λογοδοσία και να ενισχύσει την ασφάλεια των σύγχρονων προϊόντων λογισμικού, για να ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Η εταιρεία έχει ήδη υποστηρίξει και συνεργαστεί με τον Διάλογο της Γενεύης για Υπεύθυνη Συμπεριφορά στον Κυβερνοχώρο – τη διεθνή συζήτηση για την ασφάλεια των ψηφιακών προϊόντων, με επικεφαλής το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων (FDFA) της Ελβετίας και εφαρμόστηκε από το DiploFoundation. Η βασική μας πεποίθηση είναι ότι μέσω συνεργατικών πολυμερών προσπαθειών μπορούμε να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην τεχνολογία. Μπορούμε λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι το ψηφιακό μέλλον – ψηφιακά ασφαλές και ψηφιακά ανθεκτικό – δεν είναι τρομακτικό και άγνωστο, αλλά ένα μέρος με ατελείωτες ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευημερία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*