ERGO: Φυσικές καταστροφές. Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, όμως…

μπορούμε όμως να μειώσουμε τις καταστροφικές τους συνέπειες

H Γενική Συνέλευση του OHE συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα του αντίκτυπου των φυσικών καταστροφών τόσο στην κοινωνία, όσο και την οικονομία προχώρησε το 1989 ακόμα και στη θεσμοθέτηση Διεθνούς Ημέρας Φυσικών Καταστροφών, με στόχο να ξεκινήσουν να γίνονται συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Για να μπορεί να οριστεί πλαίσιο, μέσα στο οποίο τα κράτη μέλη θα ισχυροποιούν τις υποδομές τους και θα ανταλλάσσουν την τεχνογνωσία τους, με απώτερο σκοπό, την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και μείωση των επιπτώσεών τους. Σε αυτό το περιβάλλον, καθοριστικό ρόλο παίζει η σωστή και ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη. Μια έξυπνη και δοκιμασμένη μέθοδος, μέσω της οποίας ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να μεταφέρει το ρίσκο έκθεσης της κατοικίας του, της επιχείρησής του και του αυτοκινήτου του, σε έναν τρίτο φερέγγυο οργανισμό, σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Ειδικά στη χώρα μας, η οποία κατατάσσεται πρώτη σε σεισμική δραστηριότητα στην Ευρώπη, αλλά και λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χαλάζι, δυνατοί άνεμοι) που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί ραγδαία, το να έχουμε ασφαλισμένη την περιουσία μας ίσως αποτελεί και μονόδρομο.

Στην περίπτωση ασφάλισης της κατοικίας μας, για παράδειγμα, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να καλύψει την οικοδομή και το περιεχόμενο του σπιτιού μας. O Ασφαλιστικός μας πράκτορας μπορεί να μας ενημερώσει για όλες τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, όπως επίσης και για τους γενικούς & ειδικούς όρους που το συνοδεύουν.

Τι σημαίνει «απαλλαγή», ποιες είναι και γιατί υπάρχουν εξαιρέσεις και ποιο είναι συνολικά το ασφαλισμένο κεφάλαιο. Το ύψος δηλαδή της αποζημίωσης σε περίπτωση απαίτησης, το οποίο συνήθως υπολογίζεται από το έτος και είδος κατασκευής της οικοδομής, τη γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκεται και τον όροφο του διαμερίσματος, αν είναι σε πολυκατοικία. Επίσης, αν μας ενδιαφέρει η ασφάλιση περιεχομένου, είναι σημαντικό να γίνει λεπτομερής καταγραφή των αντικειμένων αξίας εντός της κατοικίας και το ύψος των μέτρων ασφάλειας που λαμβάνουμε.

Η ασφάλιση της περιουσίας μας από φυσικές καταστροφές είναι καλό να ανήκει στα βασικά έξοδα είτε του νοικοκυριού μας είτε της επιχείρησης μας. Να λειτουργεί σαν δικλείδα ασφαλείας, η οποία μπορεί να μας γλιτώσει από «μπελάδες». Μια αρκετά απλή και εύκολη διαδικασία, αρκεί να γίνει στην ώρα της. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Φροντίδας Πελάτη της ERGO στο 210 3705325 ή με τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή σας.

Για να είμαστε σίγουροι ότι οι κόποι μιας ζωής δεν κινδυνεύουν να χαθούν στο πέρασμα μιας κακοκαιρίας ή ενός δυνατού σεισμού.

Πηγή: ERGO blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*