Calendar 2021 year. Week starts Sunday. Vector. Stationery template. Yearly calender organizer with 12 months. Layout grid in minimal design. Landscape orientation, English.

Τον Ιανουάριο, ο τελικός λογαριασμός για τα αντασφάλιστρα

Επιμέλεια-Σύνταξη: Έλενα Ερμείδου

Ακόμη και πριν από την έναρξη της πανδημίας, οι τιμές αντασφάλισης κινήθηκαν υψηλότερα, λόγω της ισχυρής ζήτησης και της πιο περιορισμένης προσφοράς σε ορισμένες γραμμές, αλλά και της αποχώρησης ορισμένων παρόχων εναλλακτικών κεφαλαίων. 

Ωστόσο, αν και οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι σαφώς θετικές, δεν μπορούν να οδηγήσουν τον κλάδο σε υψηλή κερδοφορία. Η τιμολόγηση των ακινήτων στις ΗΠΑ και σε παγκόσμιο επίπεδο εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερη από τα επίπεδα του 2012, καταδεικνύοντας πόση ζημία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των χαλαρών συνθηκών, συνεπώς και οι αυξήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν στην περιοχή αυτή, αναφέρει η Moody’s.

Σε αντίθεση με τις ανανεώσεις αντασφάλισης της 1ης Ιανουαρίου φέτος, στις οποίες η υψηλότερη τιμολόγηση περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε λογαριασμούς που επηρεάστηκαν από ζημίες σε ορισμένες περιοχές, οι ανανεώσεις του Απριλίου και του Ιουνίου ήταν ευρείας βάσης, με επιταχυνόμενες αυξήσεις τιμών.

Όλοι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην αρνητική μας προοπτική στον τομέα της αντασφάλισης «σπέρνουν τους σπόρους» για καλύτερες αποδόσεις αμέσως μόλις εξαλειφθούν οι αβεβαιότητες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με έρευνα, οι αντισυμβαλλόμενοι αναμένουν αύξηση 5%+ στις τιμές, τόσο σε τοποθετήσεις σε ακίνητα όσο και σε ατυχήματα. Κανένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δεν πίστευε ότι οι τιμές θα μειωθούν.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*