Σημαντική προσθήκη στο «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης»

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει, όπως ήδη γνωρίζετε, εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Ερμηνευτικού Λεξικού Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» που στόχο έχει την παρουσίαση και αποσαφήνιση με απλό και κατανοητό τρόπο των βασικών εννοιών και όρων που απαντώνται σε ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αστικής ευθύνης. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή έκρινε αναγκαία τη σύνταξη ερμηνευτικού σημειώματος για τις επεκτάσεις ασφάλισης ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου αστικής ευθύνης ελαττωματικών προϊόντων. Το εν λόγω ερμηνευτικό σημείωμα έχει ήδη ενταχθεί στο «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» το οποίο μπορείτε να εντοπίσετε στην ιστοσελίδα της ΕΑΕΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι το «Ερμηνευτικό Λεξικό Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης» έχει αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικό και μη δεσμευτικό χαρακτήρα, ενώ στόχος του είναι η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου και η κατά το δυνατόν καλύτερη και συνεχής ενημέρωση ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων. Το «Ερμηνευτικό Λεξικό» εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες έννοιες-επεξηγήσεις και ελπίζουμε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στις κυρίες Εύα Βαρουχάκη, Επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας & Διεθνών Σχέσεων (τηλ.: 210 33 34 106, email: varouchaki@eaee.gr) και Μαρία Φαράντου, Νομικό Σύμβουλο (τηλ.: 210 33 34 136, email: mfarantou@eaee.gr). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*