Διάκριση MetLife στη λίστα Forbes JUST 100

Η MetLife Inc. αναδείχθηκε ως μια από τις 100 πιο Δίκαιες Εταιρίες της Αμερικής, σύμφωνα με την αξιολόγηση του περιοδικού Forbes και του ανεξάρτητου Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ερευνών JUST Capital.

Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσης της εταιρίας στην κάλυψη των αναγκών όλων των κοινωνικών της εταίρων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, των πελατών της, των μετόχων της και των τοπικών κοινωνιών.

«Απέναντι στις έντονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία το 2020 είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κάνουμε πράξη την αποστολή μας: να οικοδομούμε ένα ασφαλέστερο μέλλον. Για εμάς αυτό σημαίνει να δημιουργούμε αξία για όλους τους κοινωνικούς μας εταίρους και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η συνέπειά μας σε αυτή τη δέσμευση αναγνωρίζεται» δήλωσε ο Mike Zarcone, Head of Corporate Affairs and Sustainability της MetLife.

Για την κατάρτιση της λίστας Forbes JUST 100, η εταιρία JUST Capital αξιολογεί τις 1.000 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες των Η.Π.Α. με βάση μια σειρά από κριτήρια, τα οποία θεωρούνται σημαντικά από την αμερικανική κοινή γνώμη. Μεταξύ αυτών είναι η παροχή δίκαιων αμοιβών, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, η επένδυση στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, η ηθική και ακέραιη συμπεριφορά, ο σεβασμός και η ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον, η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, οι καλές εργοδοτικές παροχές και η υποστήριξη της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Ειδικά για τη φετινή χρονιά, η JUST Capital συμπεριέλαβε στην αξιολόγηση 38 επιπλέον τομείς δεδομένων, που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19, με βάση την πλατφόρμα COVID-19 Corporate Response Tracker.

Για την MetLife, η αναγνώριση στο πλαίσιο της λίστας JUST 100 αποτελεί συνέχεια μιας σειράς σημαντικών πρόσφατων διακρίσεων για τις επιδόσεις της σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων, η MetLife:

• Αναδείχθηκε ως μια από τις «Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρίες του Κόσμου» για το 2020, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Fortune

• Διακρίθηκε ως μια από τις «Πιο Υπεύθυνες Εταιρίες» των ΗΠΑ για το 2020, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Newsweek.

• Συμπεριλαμβάνεται στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Index για το 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*