ΕΣΠΑ: Μπαίνουν οι διαμεσολαβητές, αναμονή για πράσινο φως από DGComp

του Βάιου Κρόκου

Διευκρινίσεις για το ζήτημα της συμμετοχής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα προγράμματα ΕΣΠΑ (μη επιστρεπτέα ενίσχυση) έδωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης κατά την 2η Συνδιάσκεψη εκλεγμένων στα Επιμελητήρια Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών τονίζοντας πως επρόκειτο για τεχνικό – κανονιστικό ζήτημα. Για την ακρίβεια, ο κλάδος εντάσσονταν στις τραπεζικές – χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Η λανθασμένη, λοιπόν, εξίσωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με τις τράπεζες αναμένεται να διορθωθεί. Συγκεκριμένα, έχουν γίνει ήδη από την πλευρά του Υπουργείου οι σχετικές κινήσεις και το επόμενο διάστημα η DGComp αναμένεται να ανάψει το “πράσινο φως” για την ένταξη της διαμεσολάβησης στα προγράμματα ΕΣΠΑ, ένα ζήτημα που έχουν αναδείξει με σειρά παρεμβάσεων οι φορείς εκπροσώπησης του κλάδου.

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσακίρης ανέδειξε τις προσπάθειες γύρω από την βελτιστοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και δημοσίων επενδύσεων.

Συνολικά σήμερα έχουν δοθεί πάνω από 8 δισ και στόχο να φτάσουν τα 12 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους. Διαβεβαίωσε πως οι δράσεις ενίσχυσης με στόχο την ρευστότητα θα συνεχιστούν. Τόνισε πως ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είναι πολύ σημαντικός για την οικονομία, ανήκει στους “πληττόμενους” και ως εκ τούτου μπαίνει σε όλες τις δράσεις.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*