Οι ιδιώτες γιατροί στη μάχη κατά της πανδημίας

Την συνένωση δυνάμεων για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας αποφάσισαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας.

Επιδίωξη τους ήταν η συζήτηση περί της συμβολής των ιδιωτών ιατρών όλης της χώρας στην αντιμετώπιση τη υγειονομικής κρίσηης. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, απόψε στις 21:00.

«Οι ιδιώτες γιατροί είναι παρόντες. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που είμαι σήμερα εδώ, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, σε αυτή τη δυναμική προσπάθεια που θα κάνουμε με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, έτσι ώστε να στηρίξουμε και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους συμπολίτες μας» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας διαθέτει σχέδιο και πλάνο, με επίκεντρο «μία συλλογική, ομαδική προσπάθεια για την αξία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής», άνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συμπαράστασή τους και στη βοήθεια των ιδιωτών γιατρών, την οποία χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης στάθηκε στην κοινή προσπάθεια, σχολιάζοντας ότι «σήμερα, σε μία σημαντική συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, συζητήσαμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να συνδράμουμε οι γιατροί της Αθήνας και συνολικά της χώρας, σε μια προσπάθεια η οποία είναι εθνική και αφορά την ίδια την υγεία των πολιτών».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ έδωσε έμφαση στη συνέργεια και εκείνος τόνισε «υπάρχει σχέδιο, υπάρχει πλάνο, υπάρχει στρατηγική».

Στοχοπροσήλωση ζήτησε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας ότι  «όλα δείχνουν ότι υπάρχει αρχή, μέση και τέλος μέχρι να φτάσουμε στην αίσια περίοδο του εμβολιασμούΧρειάζεται προσπάθεια, χρειάζεται προσήλωση, αλλά και ιδιαίτερος ορθολογισμός όλων μας, για να πάμε σε μια καλύτερη μέρα». 

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*