Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας απροετοιμάστοι στις απαιτήσεις ασφάλειας

της Ελενας Ερμείδου

Η κουλτούρα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων απέχει σημαντικά από το να φτάσει στο επιθυμητό σημείο σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση των νέων αυξημένων απαιτήσεων για την ασφάλεια, υπογραμμίζει το δεύτερο πάνελ του 2nd Cyber Insurance.

Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, οι κρίσιμες δομές δεν είναι έτοιμες να ενωσματώσουν τι νέες αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, να καταλάβουν οι διοικήσει ότι μία επίθεση μπορεί να οδηγήσει και σε αναστολή επιχειρηματικότητας.

Οι επιθέσεις σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, στην υγεία, σε φαρμακευτικές είναι πολλά και αυξάνονται. Πρόσφατο χτύπημα που υπήρχε σε εταιρεία πληροφορικής που υποστήριζε φαμακευτικές και κλινικές μελέτες δεν κατάφερε να είναι προετοιμασμένη απέναντι σε ένα τέτοιο περιστατικό. Από το τέλος Σεπεμβρίου προσπαθούν να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο. Η ευαισθησία των δεδομένων, ο όγκος των αρχείων που δέχτηκε το χτύπημα και άλλα απαιτούν χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μία εταιρεία χρειάζεται να πάρει το χρόνο της, πέραν της γνωστοποίησης που είναι υποχρεωμένη καθώς και συνεργασία με τις αρχές.

Μιλώντας για την Cosmote αναφέρθηκε ότι οι αρχές δεν έδωσαν  οδηγίες σε καταναλωτές και πελάτες. Ειδικοί ανέφεραν ότι η ανακοίνωηση της Cosmote δεν έβαλαν το πελάτη συμμέτοχο. Καθώς θα πρέπει και ο πελάτης να αναλάβει την δική του ευθύνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*