χρήματα, επιδικαση, αποζημίωση

Η επιβολή προστίμου για cyber είναι η αρχή της διαδικασίας όχι το τέλος

της Ελενας Ερμείδου

Μεγάλος ο κίνδυνος αγωγών ενάντια στις εταιρείες για cyber τονίζει Antonis Patrikios, Partner, Privacy & Cybersecurity, Dentons

Πέραν αυτών υπάρχουν πολύ μεγάλα κρυμμένα κόστη για μία επιχείρηση, πολυ σημαντικό το κόστος που μπορεί να έχει ένα περιστατικό στην φήμη μίας εταιρείας.  Η κυβερνοασφάλεια με μεγάλη διαφορά ο υψηλότερος κίνδυνος επιβολή προστίμων.

Οι επιπτώσεις αυτώ των προβλημάτων μειώνονται αν υπάρχει προετοιμασία, ένα πλάνο διαχείρισης. Η κυβερνοασφάλιση βοηθά να μεταφερθεί μέρος του κινδύνου, ο ίδιος τονίζει. Παράλληλα μέσα από την ασφαλιστική σύμβαση γίνεται και εύρεση των νομικών συμβούλων.

Τρία τα βασικά συστατικά

“Η καλή επιχειρησιακή ασφάλεια είναι η βάση, αν δεν υπάρχει βάση θα έχουμε πρόβλημα. Η προετοιμασία είναι 90% της προσπάθειας, αν αποτύχουμε να προετοιμαστούμε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να εξηγήσουμε στις αρχές γιατί δεν είχαμε προετοιμαστεί. Η κυβενοασφάλεια και το ασφαλιστικό προϊόν είναι βασικό, κα ο τρόπος που θα διαχειριστούμε ένα μεγάλο χτύπημα”.

Οι όροι χρήσης που έχει μία εταιρείας, οι συμβατικοί όροι βοηθάνε στην διαχείριση. Οι έγκαιρες γνωστοποιήσεις και η συνεργασία είναι παράγοντες που μειώνουν τα ποσοστά προστίμων. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δεχόμαστε ότι μας λένε οι ρυθμιστικές αρχές.

Οι μάχες στα δικαστήρια για την British Airways και την Mariott τώρα ξεκινάνε.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*