Νέα, υπερσύγχρονη στέγη για την Generali

Τη νέα της στέγη αναμένεται να αποκτήσει το επόμενο διάστημα η Generali επί των οδών Λεωφόρου Συγγρού και Λαγουμιτζή στην Αθήνα, σε κτίριο με επιφάνεια άνω δομής 8.000 τ.μ.

Το φιλόδοξο εγχείρημα αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη 2021 – αρχές 2022, οπότε και προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης ενός νέου κτιριακού συγκροτήματος.

Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανόνες πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης του προγράμματος Leadership in Energy and Environmental Design (LEED, σε βαθμίδα Gold.)

Προς επίτευξη της βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, ο σχεδιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει βασιστεί στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού ώστε να δημιουργηθούν κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Παράλληλα, εφαρμόζονται αποδοτικές ενεργειακά τεχνολογίες για την κάλυψη των αναγκών και εγκαθίστανται συστήματα αυτοματισμών και ελέγχου απόδοσης των εγκαταστάσεων. Τα συστήματα που έχουν επιλεγεί είναι της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και καλύπτουν και όλες τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

Επίσης, έχουν προβλεφθεί μεγάλοι ενιαίοι χώροι πρασίνου με φύτευση εντατικού τύπου και την ανάπτυξη υψηλής βλάστησης, ο οποίος συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων, στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και περιορίζει το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και οι προδιαγραφές του κτιριακού συγκροτήματος έχουν ως στόχο να εξασφαλίσουν την υψηλή αισθητική του συνδυάζοντάς την με τις σύγχρονες απαιτήσεις για ευελιξία στη λειτουργική οργάνωση του κτιρίου και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας συνθηκών εργασίας.

Όπως τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali Hellas κ. Πάνος Δημητρίου: «Το νέο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα σηματοδοτεί μία ακόμη σημαντική επένδυση του Ασφαλιστικού Ομίλου Generali στην Ελλάδα. Η νέα μας στέγη, σε μία από τις κεντρικότερες λεωφόρους της χώρας, αποτελεί για εμάς ένα εμβληματικό πέρασμα σε μία νέα εποχή. Εδώ θα φιλοξενήσουμε και θα αναπτύξουμε τα φιλόδοξα σχέδιά μας για το μέλλον».

 

 

Ανάπτυξη:  DIMAND Α.Ε.

Αρχιτεκτονική Μελέτη : Divercity Architects και Bennetts Associates Limited

Στατική Μελέτη: ΠΑΓΩΝΗΣ-ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΙΝΑΤΟΣ Ε.Ε.

Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων: INSTA ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Μελέτη Τοπίου : Ε.ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*