Mειώθηκαν οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Μείωση κατέγραψαν οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων τον Σεπτέμβριο του 2020 σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 170 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 84 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε -1,0% από -1,5% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 54 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 79 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Γενικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2020, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της εγχώριας οικονομίας αυξήθηκε σε 10,6% από 9,2% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 2.537 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1.394 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων μειώθηκε σε 7,0% από 7,4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 1.007 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 128 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*