Oι σύμβουλοι management αισιοδοξούν για την ελληνική οικονομία

Αισθητά βελτιωμένες εμφανίζονται το τρίτο τρίμηνο 2020 οι προσδοκίες των συμβούλων μάνατζμεντ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος, η βελτίωση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση του δείκτη οικονομικής συγκυρίας, ο οποίος αυξήθηκε από 18,3% σε 29,7%. Αντιθέτως, ο δείκτης παραγωγικών συντελεστών περιορίστηκε στο 28,8% από 36,6%.

Συνεπώς, ο γενικός δείκτης GRe+1, ο οποίος είναι ο μέσος των δύο προηγουμένων διαμορφώθηκε σε 29,3% στο τέλος Σεπτεμβρίου, από 27,5% που ήταν στο τέλος Ιουνίου 2020. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, ότι υπάρχει πολύ περισσότερη απαισιοδοξία έναντι του τρίτου τριμήνου του 2019, όταν ο GRe+1 είχε τιμή 54,2%.

Η έρευνα κατέγραψε επίσης και τις απόψεις των συμβούλων για άλλα μέτρα, συμπληρωματικά των ήδη ληφθέντων, για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Από την ανάλυση των απαντήσεων προκύπτει ότι οι σύμβουλοι θεωρούν σημαντικά μέτρα τις ελαφρύνσεις στη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και την ενίσχυση της ρευστότητας. Οι δύο αυτές κατηγορίες μέτρων αντιστοιχούν στο πρώτο και στο τρίτο κυριότερο εμπόδιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Ως τρίτο σημαντικότερο μέτρο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας κατατάσσεται η προσέλκυση επενδύσεων, κρίσιμο μέγεθος στην μετά την πανδημία εποχή.

Διαβάστε περισσότερα στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*