Μάχονται των αυξήσεων στα τιμολόγια υγείας οι ασφαλιστές

της Ελενας Ερμείδου

Κοιτούν έστω να διατηρήσουν την παραγωγή τους στην υγεία και επιτίθενται σε όποια ιδέα για αυξήσεις στα συμβόλαια υγείας δηλώνουν σήμερα στο IW.gr οι ασφαλιστές. 

Με την ανάπτυξη της οικονομίας να έχει εισέλθει σε αρνητική τροχιά και της ασφαλιστικής αγοράς να έχει καθίσει μετατρέπουν το λογικό σε παράλογο θα μπορούσαμε να πούμε λέγοντας πως ακόμα και αν κάποια συμβόλαια υγείας χρήζουν αυξήσεων, οι αυξήσεις αυτές για ένα χρόνο πρέπει να παγώσουν. Υπογραμμίζουν ότι μία μερίδα των ασφαλισμένων, μόλις πάρουν στα χέρια τους τα ανανεωμένα συμβόλαια και δουν αυξήσεις θα προβούν σε εξαγορές.

Η βαριά φορολογία που διατηρείται ακόμα και εν μέσω της πανδημίας, οι στρεβλώσεις με τα επιδόματα, οι υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές των οποίων η μείωση που έγινε δεν είναι καν συζητήσιμη, το στρεβλό εργασιακό περιβάλλον το οποίο επιδεινώθηκε στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό αποτρέπει τους ασφαλισμένους να διατηρήσουν τα συμβόλαια τους, για μερικούς ακόμα και αν πρόκειται για συμβόλαια που παρέχουν καλύψεις για την υγεία τους. Οι συνθήκες αυτές λειτουργούν τονίζουν αλυσιδωτά και προκαλούν απώλειες για όλους.

Οι ίδιοι θυμίζουν ότι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας έγιναν κατά το παρελθόν που έφτασαν και το 15% αλλά και πρόσφατα όπου οι αυξήσεις έφτασαν στο 9% με 10%, προκαλώντας αρνητισμό και δυσπιστία ως προς τις ασφαλιστικές.

Κατά τα λοιπά , ο Δείκτης Παραγωγικών Συντελεστών του ΣΕΣΜΑ που εκδόθηκε σήμερα περιορίστηκε στο 28,8% από 36,6% για το τρίτο τρίμηνο του 2020.  Ο Δείκτης Παραγωγικών Συντελεστών (ανθρώπινο δυναμικό, συνθήκες χρηματοδότησης, δημόσιες υποδομές, επιχειρηματικότητα και θεσμικό πλαίσιο) περιορίστηκε σε  28,8% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020 από 36,6% στο τέλος Ιουνίου 2020. Η χειροτέρευση αφορά όλες τις μεταβλητές με εξαίρεση τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Η εικόνα είναι ακόμα χειρότερη, εάν συγκριθούν ο δείκτης του τρίτου τριμήνου του 2020 με αυτόν του αντιστοίχου τριμήνου του 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*